Românii flutură tricolorul revoluționar în cadrul protestelor din fața Capitol Hill, mai mulţi membri ai Congresului american au afirmat că asistăm la o “tentativă de lovitură de stat”, iar Trump continuă să conteste victoria lui Joe Biden.

Câteva sute de oameni s-au adunat miercuri, în Washington D.C, pentru a contesta rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

În același timp, Congresul s-a întrunit pentru a-l confirma pe Joe Biden drept noul preşedinte al Statelor Unite.

Mai interesantă decât ideea de protest, este prezența unui tricolor românesc printre steagurile fluturate în fața Capitolului, tricolorul care a fost surprins de camerele NBC News .

Previzibil, unii manifestanți au purtat steaguri americane și mesaje pro-Trump.

Imprevizibil: drapelul României este prezent, decupat și fluturat fix ca la Revoluția din anul 1989.

America, sub asediu! Ion Cristoiu, după imaginile care au șocat planeta: ‘Victima nu e Congresul, e Donald Trump’

Deși au trecut mai bine de două luni, preşedintele în exerciţiu, Donald J. Trump, nu acceptă victoria contracandidatului său, Joe Biden. Trump a contestat rezultatele din mai multe state, invocând ca motiv principal frauda, în ciuda faptului că i-au fost respinse 60 de contestaţii.

”Ne-au furat victoria”

Știu că suferiți, ne-au furat victoria (…), dar e timpul să mergeți acasă”, spune Donald Trump în înregistrarea video postată pe rețelele sociale și transmisă de posturile de televiziune.

Imaginile din SUA care au devenit virale în România. Tricolorul găurit, printre steagurile fluturate de protestatari

Protestele din SUA au reprezentat încă un motiv pentru ca Ion Cristoiu să-și facă auzite părerile, comparând evenimentele din SUA cu evenimentele din februarie 1990 din România. De asemenea, îi ia apărarea lui Trump, îl victimizează și îi compară pe protestatarii din Washington cu membrii unei galerii de fotbal.

La Washington e vorba de fani de-ai lui Donald Trump, prin nimic deosebiți în clocotul lor de membrii unei galerii de fotbal care-și văd echipa învinsă de un arbitru de o incorectitudine absolută”.

Și pentru că orice eveniment politic marcat de un protest poate fi comparat cu un altul, Ion Cristoiu aduce în discuție mineriada din 18 februarie când primele forme de opoziție la adresa FSN au fost înăbușite.

Putem compara evenimentele de la Washington cu intrarea în sediul Guvernului pe 18 februarie 1990. Până atunci Opoziția din stradă la FSN repurtase succese. Pe 18 februarie 1990, tam-nesam protestatarii intră în sediul Guvernului”.

Concluzia: ”Victima nu e Congresul, e Donald Trump”

Publicistul Ion Cristoiu face comparații și insistă pe blogul său asupra faptului că Donald Trump ar putea fi o victimă. De asemenea, se pronunță împotriva reacțiilor din presa românească, împotriva postărilor de pe rețelele de socializare, postări ce au legătură cu evenimentele de la Washington, concluzionând că violența nu este o soluție și că asistăm la o premieră în Istoria Lumii.

Dacă mă gândesc la posibilitatea de a fi arestat după ce nu va mai fi președinte, chiar că e vorba de o victimă”, a concluzionat Ion Cristoiu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPavilionul Expozițional Constanța, centru de vaccinare împotriva Covid
Articolul următorÎncă un demnitar nevinovat. „Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar”, spune fostul ministru Alexe
Jurnalist full-time / Pesimist part-time