Costel Alexe este doar unul dintre demnitarii anchetați pur și simplu degeaba de către Direcția Națională Anticorupție, din câte a lăsat să se înțeleagă acesta. Azi, după ce au fost finalizate audierile la DNA, la ieșirea din sediul instituției, fostul ministru al Mediului a asigurat că are o conștiință curată și că va colabora strâns cu procurorii. Din ce a precizat Alexe, care pentru moment a lăsat de-o parte atribuțiile pe care le avea azi la Consiliul Județean Iași ca președinte, este decis să pună la dispoziție toată documentația ce îi va fi cerută de către procurori pentru a își dovedi nevinovăția.

Alexe nu a povestit însă ce e cu cele 22 de tone de tablă pe care le-ar fi primit drept mită prin intermediul unei rude, însă nici nu a acuzat că Justiția e strâmbă. Vrea ca totul să se termine cât mai repede și, firește, finalizarea să fie una fericită.

Voi veni ori de câte ori va fi nevoie pentru a da declarații. Am luat act de solicitarea domnului procuror. Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar, pentru că sunt nevinovat”, a declarat Costel Alexe pe treptele DNA.