Pavilionul Expozițional Constanța, centru de vaccinare împotriva Covid

Consiliul Județean a decis în unanimitate

Pavilionul Expozițional Constanța va fi folosit ca centru de vaccinare a populației de peste 65 de ani, dar și a pacienților cu boli cronice. Decizia a fost luată în unanimitate de către Consiliul Județean Constanța, care s-a întrunit miercuri în ședință extraordinară în regim de videoconferință și au votat darea în folosință gratuită Municipiului Constanța a unor spații aflate în interiorul Pavilionul Expozițional Constanța.

Acest centru va avea o suprafață totală de aproximativ 2.550 de mp și va fi împărțit în 5 săli. Centrul de vaccinare care va funcționa în cadrul Pavilionul Expozițional Constanța, va respecta prevederile Ordinului nr. 2171/181/4380/M223/2020, pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, împotriva Covid-19, precum și a normelor Direcției de Sănătate Publică

Consiliul Județean Constanța

„Toate cheltuielile aferente funcționării centrului vor fi suportate de către Primăria Constanța”, potrivit comunicatului de presă al CJ Constanța

Peste 58 de mii de persoane deja vaccinate, în țară

La nivel României, de la începutul campaniei naționale de vaccinare (27 decembrie) au fost vaccinate împotriva Covid 58.554 de persoane, dintre care 16.945 în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 66 de reacții comune și minore (28 de tip local și 38 generale), la raportarea de miercuri, dintr-un total de 202 reacții adverse ca urmare a vaccinării.

În ceea ce privește numărul de noi cazuri de infectări, în județul Constanța, miercuri au fost confirmate 293 de cazuri, cu o incidență cumulată în ultimele 14 zile de 2,87 la mia de locuitori.

Reamintim că municipiul Constanța a fost în carantină totală pentru 42 de zile. Pe 20 noiembrie, ziua în care municipiul a intrat în carantină, rata de incidență era de 9,35. La începutul celui de-al doilea ciclu de carantină, pe 4 decembrie, rata de incidență a consemnat o creștere – 10,33. Iar pe data de 18 decembrie, când Constanța a pornit în a treia etapă de carantină, rata înregistra un indice de 8,65.

Ziarul de Investigații

VIAZiarul de Investigații
Articolul precedentFostul președinte Băsescu este convins că Trump „se pune pe el deasupra intereselor ţării lui”
Articolul următorProtestatarii din SUA, tricolorul românesc și părerile lui Cristoiu