Traian Băsescu nu putea rămâne impasibil la situația din America, unde azi noapte parte din susținătorii fostului președinte Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul în momentul în care Congresul Statelor Unite ale Americii s-a întâlnit într-o sesiune pentru a fi certificată victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Cu toate acestea, Trump le-a solicitat totuși pe Twitter susținătorilor să fie pașnici, însă nu a făcut vorbire despre faptul că aceștia ar trebui să plece din Capitoliu. Aceasta înainte ca Twitter să îi suspende contul. „Le cer tuturor care se află la Capitoliu să rămână pașnici. Fără violență! Țineți minte, NOI suntem Partidul Legii și Ordinii – respectați Legea și oamenii noștri măreți în Albastru. Vă mulțumesc!”, scria Trump pe Twitter.

Ca de la fost președinte la fost președinte, actualul europarlamentar vrea să sublinieze că știe foarte bine care este datoria și care sunt limitele unui conducător adevărat, așa că Băsescu îl cataloghează pe Trump drept „un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere”.

Trump!
“We’re making America great again” – şi o face praf.
După ce a izolat ţara în timpul mandatului, fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii, este acum, la sfârşit de mandat, pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere.
Un mare om de afaceri şi în acelaşi timp, un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui
”, este convins Băsescu.

Articolul precedentCîțu dă asigurări că nu se vor introduce taxe noi
Articolul următorPavilionul Expozițional Constanța, centru de vaccinare împotriva Covid