Violență minori (HotNews)

Conform unui studiu publicat de organizația Salvați Copiii, un copil din doi este lovit în familie, iar 18% se culcă flămânzi. De asemenea, 5 % sunt supuși abuzurilor fizice în unitățile de învățământ.

De asemenea, aproape 3 % dintre părinți afirmă că, în ultimul an, copilul lor a fost victimă a abuzului sexual. Ba mai mult, în două treimi dintre cazuri agresorul este o persoană necunoscută.

22 % dintre elevi susțin că sunt abuzați emoțional la școală

Din nefericire, țara noastră se află printre primele locuri privind fenomenul foametei. Altfel spus, 1 din cinci copii merge la somn flămând. De asemenea, furturile comise pentru a mânca au rămas la același nivel ca în 2013, adică 2%.

De asemenea, 3% dintre copii au precizat că nu se simt în siguranță acasă, 10% dintre ei preferă să părăsească familia din teama pedepselor, iar 2% reușesc să fugă de acasă din cauza violenței.

Ciprian Grădinaru, sociolog al Salvați Copiii, a precizat că aproape 90% dintre copii sunt certați de părinți. Mai mult, jumătate dintre copii spun că asistă repetat la certuri între părinți.

Citește articolul complet aici  

 „Abuzul emoţional, acel clasic ‘Ţi se vorbeşte urât acasă, eşti înjurat, jignit’ are nivelul de 12%. (…) Forme mai grave de abuz ca să nu-i dea copilului să mănânce ca urmare a unei greşeli sunt mai scăzute, având valori sub 4-5%”, a afirmat Ciprian Grădinaru, sociolog al Salvaţi Copiii.

Totodată, față de 2013, incidența abuzului fizic prin lovirea cu palma a scăzut de la 62% la 46%. De asemenea, și lovirea cu bățul sau nuiaua a ajuns să fie de 13 %, cu 5 procente în scădere față de 2013. Mai mult, procentul părinților care recunosc că folosesc amenințările cu pedeapsa a crescut de la 19% la 22%. De asemenea, procentul copiilor care se simt neglijați de către părinți a ajuns să fie între 8-26%.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România, a precizat că un copil care crește în frică și emoții negative va dezvolta traume în viața de adult.

„Este important să recunoaștem semnele abuzului și să intervenim, pentru ca acesta să nu lase semne de nevindecat”, a declarat Gabriela Alexandrescu.

Violența nu e o soluție, dar e din ce în ce mai folosită

Articolul precedentGeorge Simion, către coaliția PSD-PNL-UDMR: „Începeţi să respectaţi Constituţia”
Articolul următorBrașov beneficiază de energie verde în proporție de 100%
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.