George Simion (captură video)

George Simion, liderul deputaților AUR, a anunțat că nu e nevoie de o modificare a Constituției. Mai mult, el a menționat că actuala lege fundamentală este bună, iar o viitoare schimbare nu reprezintă altceva decât o „federalizare sau regionalizare” de către „uzurpatori de la București și Bruxelles.”

De asemenea, liderul AUR a mai precizat că dreptul la învățătură nu este asigurat așa cum este scris în Constituție. Simion a făcut un apel către conducătorii politici să nu mai „calce în picioare” drepturile și libertățile românilor câștigate după Revoluția din 1989.

George Simion: „Pierdem o generație”

În plenul Parlamentului, Simion a precizat că din cauza lipsei de interes a clasei politice pentru aducerea învățământului în secolul 21 se va pierde o generație.

„Vedeţi că pierdem o generaţie pentru că dreptul la învăţământ, dreptul la învăţătură trebuie asigurat. Din păcate, nu a fost asigurat de statul român prin hotărâri de guvern care sunt aduse aici în Parlament şi noi trebuie să le ascultăm şi din păcate nu putem interveni asupra stării de alertă”, a spus cofondatorul AUR.

Mai mult, el a îndemnat pe politicieni să elimine orice formă de obligativitate asupra românilor și să respecte Constituția.

„Constituţia este bună, ea trebuie susţinută şi trebuie apărată de uzurpatori atât de aici de la Bucureşti, cât şi de la Bruxelles”, a susţinut George Simion, relateză g4media.ro.

Dan Tănasă, deputat AUR, a acuzat noua coaliție că a permis vânzarea „pământului românesc către străini la un nivel demențial.” „Din păcate, suntem poate unicii în lume care ne-am înstrăinat pământul şi am vândut, ne-am trezit într-o situaţie în care am permis încălcarea art. 3 al Constituţiei. Art. 12 vorbeşte de simbolurile naţionale ale României, art.13 vorbeşte de limba naţională, de limba română”, a mai precizat deputatul AUR Dan Tănasă.

Mai mult, el e de părere că autoritățile române au acceptat ca limba maghiară să devină limbă oficială în mai multe zone din Transilvania.

„Limba oficială de stat nu este negociabilă cu nimeni şi nici simboluri naţionale. Astea le puteţi spune colegilor de la UDMR”, a adăugat Tanasă.

George Simion: „Scumpirile vor anula creșterile de venituri cu care se laudă coaliția PSD-PNL-UDMR”

Articolul precedentPolițiști din cadrul IPJ Botoșani, trimiși în judecată pentru luare de mită
Articolul următorStudiu Salvaţi Copiii: Un copil din doi este lovit în familie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.