BRAI-CATA remediază „gafa premeditată” a Consiliului Județean Hunedoara. A reluat colectarea gunoiului pe cont propriu

Compania BRAI CATA a reluat activitatea de salubrizare din județul Hunedoara, chiar dacă are conturile bancare blocate de Consiliul Județean. Efortul financiar este imens, pentru a nu-i lăsa pe oameni cu gunoiul la poartă

BRAI-CATA

Compania BRAI-CATA a reluat, de astăzi, 6 decembrie, activitatea de salubrizare în județul Hunedoara. Zonele în care prestează servicii sunt: Zona 1 Brad, Zona 2 Hațeg și Zona 3 Centru Hunedoara.

Operatorul BRAI -CATA are conturile blocate de Consiliul Județean Hunedoara, pentru neplata redevenței, menționată în contract. Pe de altă parte, operatorul de salubritate are de încasat aproape 14 milioane de lei de la primăriile din zonele mai sus menționate.

„Hotărârea conducerii BRAI-CATA de a relua activitatea de colectare a deșeurilor din Zona 1 Brad, Zona 2 Hațeg și Zona 3 Centru Hunedoara dovedește, încă o dată, buna-credință și loialitatea față de cetățeni.

Dacă Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara și Dan Stoian, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara, vor să facă dovada de „buna purtare” față de cetățenii județului Hunedoara ,sunt invitați să participe la o mediere publică a situației și să vină cu soluții viabile și legale pentru intrarea în normalitate.

BRAI-CATA remediază „gafa premeditată” a Consiliului Județean Hunedoara. Compania ridică cu gunoiul pe cont propriu

Este regretabil că unele UAT-uri(n.r primării) în loc să participe cpnstructiv la remedierea situației create cetățenilor de bună-credință(plătitori de taxe și impozite) au acționat contrar legilor, căutând în proximitatea lor firme care să înlocuiască activitatea BRAI-Cata, de exemplu: Hunedoara, Deva, Hațeg, Orăștie”, transmite conducerea companiei BRAI-CATA.

Efort financiar imens. BRAI CATA ridică acum gunoiul pe cont propriu

Oficialii companiei au înștiințat toate instituțiile abilitate că, începând de astăzi, 6 decembrie, colectarea gunoiului a fost reluată, chiar și cu conturile blocate.

Reînceperea activității în condițiile în care societatea are conturile blocate de Consiliul Județean Hunedoara reprezintă un efort financiar foarte mare, dar înțelegem să o facem din respect pentru cetățeni.

Atragem atenția că BRAI-CATA a fost(n.r. pro mediere), este și propune remedierea situației actuale și noi înțelegem prin asta că vom continua activitatea, respectând obligațiile contractuale. Îi invitâm pe reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara și pe cei ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara să facă același lucru”, precizează oficialii BRAI CATA.

Cum a lăsat Consiliul Județean Hunedoara gunoiul la poarta oamenilor

Vă reamintim, situația din Hunedoara e fără precedent.

Primăriile din zonele mai sus menționate au refuzat achitarea facturilor către BRAI-CATA. Datoriile sunt în valoare de aproape 14 milioane de lei. Când au fost puse în executare, au declarat în mod fals unităților de trezorerie și unităților bancare că nu există disponibilități bănești pentru realizarea executării. Acest aspect a fost adus la cunoștința autorităților competente în verificarea modului în care bugetele locale au fost utilizate, urmând ca aceste autorități să ia măsurile care se impun, menționează BRAI-CATA.

Citește: Consiliul Județean Hunedoara îi lasă pe oameni cu gunoiul la poartă. Primăriile au datorii imense către operatorul de salubritate

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor acasă: „Nu vor fi multe situații cu părinți iresponsabili”
Articolul următorFlorin Cîțu vrea ca cetățenii să aibă drept de vot de la 16 ani
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”