Candidații la președinție sunt provocați la o dezbatere publică. Mănușa a fost aruncată de Radio Europa FM, care atrage atenția că dezbaterile electorale între candidații la Președinția României, înaintea primului tur de scrutin, sunt absente „cvasitotal”. Motiv pentru care postul de radio a anunțat că cei șase candidați susținuți de partidele parlamentare sunt așteptați la o întâlnire electorală organizată joi, 7 noiembrie, ora 20.30, la sediul din București, Șoseaua Pipera nr. 46-48, pentru o discuie față în față.

Candidații Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor sunt așteptați să își expună ideile, viziunea și intențiile față de România, să interacționeze între ei și să transmită astfel un mesaj de civilitate și de civilizație democratică, pe parcursul a două ore, moderate de jurnalistul Moise Guran.

Dezbaterea va avea loc indiferent de numărul celor care vor răspunde invitației noastre și va fi transmisă video-live pe radio și internet. În considerarea interesului public pentru acest eveniment, Europa FM acordă permisiunea de liberă preluare tuturor stațiilor tv, posturilor de radio și siteurilor de internet care vor dori să retransmită această dezbatere”, se arată în provocarea lansată.

Pe de altă parte, fostul premier pare mai mult decât nerăbdătoare să se afle față n față cu președintele în exercițiu. Chiar și azi, pe lângă atacurile deja obișnuite, de zi cu zi, Viorica Dăncilă i-a scris pe Facebook lui Klaus Iohannis, cu tag și tot ce trebuie:

Domnule Iohannis, când luați o pauză de la ședințele de Guvern în care nu puneți în transparență ordinea de zi, precum și de la declarații politice de la tribunele ministerelor care vor organiza alegerile în câteva zile, vă aștept la o dezbatere. Nu trebuie să duceți miniștrii de mână în fiecare dimineață la Palatul Victoria, ci să veniți să explicați românilor ce ați făcut în 5 ani de mandat și ce îi așteaptă, concret, cu Guvernul dumneavoastră în funcție. România așteaptă această dezbatere. Aveți curaj, domnule Iohannis!”.