Sursa: 123rf.com

Un șofer s-a trezit cu probleme mult mai complicate decât ceea ce voia să rezolve atunci când le-a oferit bani polițiștilor care îl trăseseră pe dreapta, pentru a „închide ochii” la anumite contravenții rutiere.

S-a întâmplat chiar azi, când ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Satu Mare le-a fost cerut ajutorul de colegii lor din cadrul IPJ Satu Mare, arătând că au o înregistrare cu o persoane că le oferise o sumă de bani cu titlu de mită.

Din ce detalia echipajul de poliție rutieră, persoana în cauză fusese oprită în trafic pentru încălcarea unor reguli la regimul rutier și, după ce o informaseră că va fi sancționată, le-a oferit o sumă de bani pentru a nu dispune măsurile legale.

Persoana în cauză, după ce a fost oprită în trafic de echipajul de poliție rutieră pentru încălcarea unor reguli la regimul rutier, a căror sancțiune complementară consta în suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile, le-a oferit acestora suma de 50 de euro și, ulterior, a promis suma de 100 de euro pentru ca polițiștii să nu aplice măsurile contravenționale.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto”, detaliază DGA.

Ulterior sesizării agenților de poliție, ofițerii SJA Satu Mare au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, iar în prezent cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru dare de mită.

Articolul precedentUn deputat acuză: „Guvernul a crescut pe furiș pensiile speciale din MAI”
Articolul următorPreședintele Iohannis pleacă în Portugalia astăzi