Dan Vîlceanu spune că PNL va propune un premier. Rămâne întrebarea: tot pe Florin Cîțu?

Atât PNL, cât și USR vor veni cu câte o propunere de premier

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL (Facebook)

Dan Vîlceanu, unul dintre apropiații lui Florin Cîțu, pare că nu-și poate reveni după ce ieri, în Parlament, premierul a fost demis în urma rezultatului moțiunii de cenzură care a trecut cu un scor record, după cum a menționat inclusiv președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Astăzi am avut parte de un episod de-a dreptul halucinant”, a spus Dan Vîlceanu, la Digi24.

Dan Vîlceanu: „Am avut trei partide care au votat o moțiune de cenzură neștiind în secunda următoare trecerii moțiunii de cenzură ce au de făcut”

Acesta este de părere că este nevoie de o minimă decență în perioada următoare, „trebuie să știi că vei avea o majoritate care va putea vota un guvern. Altfel, nu ai făcut decât să arunci România într-o criză politică, pe lângă problemele create de creșterea facturilor la energie. Avem o majoritate formată din USR, AUR și PSD care în mod normal ar fi trebuit să ne spună ce urmează”, a mai spus acesta.

„PNL va veni cu o propunere de premier. Am înțeles că și USR PLUS are una”

Dan Vîlceanu a menționat, de asemenea, că există o decizie a Biroului Executi în care s-ar fi statuat faptul că dacă USR votează împotriva guvernului liberal își limitează posibilitatea de a mai forma împreună un guvern în viitor. „Nu poți să dai jos propriul guvern din care ai făcut parte și după aceea să vii să stai de vorbă cu viitorii parteneri pe care i-ai dezamăgit cu câteva zile înainte și ai demis guvernul în care împreună am făcut parte. E foarte puțin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR PLUS, deși toate variantele sunt pe masă”, a mai precizat secretarul general al PNL, la Digi24.

Citește și: Decalogul PSD: 10 condiții pentru a intra la guvernare

Articolul precedentDecalogul PSD: 10 condiții pentru a intra la guvernare
Articolul următorCiolacu: „Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.