Moțiune de cenzură anunțată ieri de Cătălin Drulă, liderul USR.

Potrivit acestuia, nemulțumirile vizează întreg Guvernul Ciolacu, motivul fiind asumarea răspunderii pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare anunțate deja.

Într-un comunicat de presă, formațiunea politică promite că „oprirea creșterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară”, în condițiile în care „premierul Marcel Ciolacu nu a implementat niciuna dintre reformele și restructurările pe care le-a promis și e tot mai evident că nu va tăia risipa din banii statului”.

Prioritatea noastră principală va fi să luptăm împotriva creșterii abuzive a taxelor pe care vor să o facă cei de la PSD și remorca lor PNL. (…) Plătim taxe unui stat care nu își mai asigură funcțiunile de bază, să ne asigure siguranță, încredere, un sistem de sănătate în care să putem fi tratați, un sistem de control care să nu permită bombe cu GPL ale potentaților de partid. (…)

În vreme ce țara arde, Marcel Ciolacu se ține doar de vorbe. Până astăzi, la aproape trei luni de la preluarea mandatului, nicio cheltuială inutilă a statului, niciun fir de păr în administrația publică și zecile și miile de sinecuri nu au fost atinse. Nu a fost restructurat nimic. Nu a fost dat afară niciun îmbuibat de partid pus pe 10.000 de euro, 12.000 de euro pe lună.

Ba mai mult, doar acum o lună voiau să trimită la Teheran și la Moscova, cu 10.000 de euro pe lună, niște reprezentanți speciali ai clientelei de partid. Și aceste exemple continuă și le vedem în fiecare zi de risipă și de jaf de la buget. (…)

Dacă premierul Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea pe creșterea taxelor, vom depune moțiune de cenzură, ca să se vadă cine este alături de un guvern care lovește economia românească într-un moment în care firmelor le este greu. Avem un record de firme desființate, 19.000 în primele șase luni ale lui 2023. Acesta este rezultatul guvernării pesediste PSD-PNL.

Trebuie să reducem taxele, nu să le creștem, în primul rând taxele pe muncă. România are printre cele mai mari taxări ale muncii din Europa. În felul acesta lăsăm mai mulți bani oamenilor să facă față celor mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani și asigurăm finanțare pentru firme ca să creștem producția de bunuri și servicii în România”, a subliniat președintele USR.

Mai lipsesc însă semnături în cazul în care USR vrea ca moțiunea să aibă cât de cât șanse. Și, optimist, Drulă a arătat ieri, citat de Agerpres, că au început discuţii, „suntem într-o zonă bună. Eu cred că va exista matematica necesară pentru a depune această moţiune de cenzură, cu Forţa Dreptei, cu UDMR, cu partidele democratice”.

Firește, vor fi partide lăsate pe „dinafara” discuțiilor, liderul USR făcând referire la AUR, potrivit sursei citate:

Nu vom avea niciun fel de discuţie şi nu vom face o acţiune comună. Important e ca forţele democratice din Parlament, ne-extremiste, să arate că există voinţa de a ne opune – noi, care avem o responsabilitate ca parlamentari – acestui tăvălug de ruinare a economiei româneşti pe care îl face în momentul de faţă Marcel Ciolacu”, a precizat liderul USR.

Articolul precedentVara s-a sfârșit, Comandamentul Estival 2023 numără: amenzi de 4.962.200 de lei, ordonanțe de interzicere și de suspendare a activității
Articolul următorAdministratorii stației GPL de la Crevedia, arestați preventiv și cu sechestru pe imobile și conturi bancare