Sursa: Facebook

Amenzi în valoare de aproape 5 milioane de lei, ordonanțe de interzicere și suspendare a activității, precum și avertismente, este bilanțul Comandamentului Sezon Estival 2023.

Acum, că din punct de vedere calendaristic vara s-a sfârșit, activitatea inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, a fost contabilizată pentru toată perioada 26 iunie – 03 septembrie, când au fost desfăşurate activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

În total, au fost verificate 2.245 de unități localizate în cele 6 zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

Și, arată ANSVSA într-un comunicat, pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 471 de unități, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanțe de interzicere a activității, 11 ordonanțe de suspendare a activității și 9 avertismente.

Alte măsuri au fost confiscarea și direcționarea către unități de neutralizare produse alimentare, a cantității totale de 2.125 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor. (…)

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare”, se arată în sursa citată.

Articolul precedentInformare publică: Lipsă apă în localitatea Valu lui Traian din Constanța
Articolul următorUSR numără semnături pentru o moțiune de cenzură