Sursa: criptomonede-romania.ro

Percheziții în această dimineață în mai multe locații din țară, într-un dosar de evaziune fiscală legată de tranzacționarea monedelor virtuale.

Potrivit Poliției Române, prejudiciul estimat este de peste 3,5 milioane lei, produs începând din 2019, de mai multe persoane care sunt bănuite că au constituit un grup infracțional organizat în decursul a mai multor ani.

La această oră, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Olt pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 6 în județul Dâmbovița, 9 în municipiul București, unul în județul Ilfov și unul în județul Olt.

În același timp, tot astăzi vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Sursa: Poliția Română


Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2022, 19 persoane ar fi constituit sau aderat la un grup infracțional organizat.

Acestea ar fi avut ca scop săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prin ascunderea sursei impozabile reprezentantă de venituri obținute din tranzacții cu monede virtuale. Prejudiciul în cauză este de 3.501.974 de lei”, a transmis sursa citată.

Articolul precedentGuvernul Ciucă îi atacă pe „băieții deștepți” cu pistolul cu apă. Specula, pedepsită cu 5% din afacere, amendă pe care ANRE „o poate aplica”!
Articolul următorControale ANPC în magazinele Penny. Șase unități din țară au fost închise