Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Polițiștii din cadrul IPJ Dolj au făcut public gestul unui bărbat din Craiova care a găsit 17.000 de lei și a făcut tot posibilul ca suma de bani să ajungă la proprietar.

Bărbatul are vârsta de 45 de ani și s-a prezentat la Poliţie, pentru a-l găsi pe cel care a pierdut banii.

Întreaga sumă de bani, în valoare de 17.000 de lei, a fost restituită proprietarului

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a transmis, marţi, că la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova s-a prezentat, luni, un bărbat de 45 de ani, din comuna Podari, sat Branişte, scrie Observator.

Acesta a avut ca scop predarea sumei de de 17.000 de lei. Craioveanul a precizat că a găsit acești bani în parcarea unui supermarket.

În scurt timp, poliţiştii au identificat proprietarul de drept, un bărbat de 48 de ani, din Craiova, căruia i-au fost restituiţi banii.

Gestul bărbatului care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda o sumă mare de bani este unul care să amintească, încă o dată, ce înseamnă spiritul civic şi responsabilitatea, fapt pentru care atât poliţiştii, cât şi proprietarul au apreciat gestul acestuia”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate.

Însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, reprezintă infracţiune

Potrivit legislației în vigoare, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

Articolul precedentDeși aveau interdicție de a se apropia unul de celălalt, un bărbat și o femeie au fost prinși, împreună, la furat
Articolul următorAndrei Caramitru laudă generația actuală de tineri: ”Uitați-vă la Halep, la Popovici, la tinerii care câștigă olimpiade. Sunt mult mai inteligenți și mai informați”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time