Orban îl acuză pe Cîțu că ar fi destabilizat PNL

„Cine putea să anticipeze într-o gândire strategică o asemenea lebădă neagră venită de nicăieri?”

Sursă foto: stirileprotv.ro
Sursă foto: stirileprotv.ro

Întrebat, Ludovic Orban a declarat că PNL ar avea nevoie de lideri și nu neaparat de de şefi „puşi cu mâna care să conducă prin frică şi care să nu aibă calităţile necesare pentru a fi lideri. Liderii sunt oameni care inspiră, oameni care au direcţia şi care au capacitatea şi de a  mobiliza energiiile membrilor PNL pentru atingerea obiectivelor. Un lider trebuie să aibă carismă, să fie empatic, să ştie să comunice, să fie înţeles până şi de omul care are cea mai slabă pregătire în ceea ce spune pentru că PNL este un partid cu adresabilitate largă, nu suntem un partid care vrem să fim un partid de nişă care să reprezinte anumite segmente. Noi trebuie să reprezentăm fiecare cetăţean român”, a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Ludovic Orban crede că scandalul politic al momentului este unul inutil, iscat aproape din nimic: „În ceea ce priveşte criza în care ne găsim, este o criză iscată din aproape nimic şi nu pot să înţeleg care sunt motivele care stau la  baza deciziilor care s-au luat”

Aflat într-o vizită ieri, la Târgu Mureș, Ludovic Orban a relatat că atunci când a preluat el partidul, PNL nu se afla într-o situație prea bună, sugerând că tocmai acesta l-ar fi readus pe un făgaș normal. „Am luat partidul într-o situaţie extrem de dificilă şi am condus partidul spre victorii la care nu se aştepta  aproape nimeni. Chiar dacă nu am câştigat alegerile parlamentare şi aici vă rog să reflectaţi cu mare atenţie strategia noastră a fost aceea de a provoca alegeri anticipate şi eram pe punctul de a reuşi, când a venit pandemia. Cine putea să anticipeze într-o gândire strategică o asemenea lebădă neagră venită de nicăieri? În alte ţări, partidele care au gestionat în pandemie au pierdut alegerile. Cu toate că am guvernat în pandemie care a fost dublată de criza economică, de secetă, de inundaţii, cu tpate că în campania electorală era vârful pandemiei, am avut incendiul de la Piatra Neamţ şi a mai trebuit să luăm decizii pe care nu ar fi trebuit să le luăm. Nu vreau să vă aduceţi aminte de închiderea pieţeilor, a şcolilor. Cu toate astea, am dus PNL la guvernare, până în 1 iunie când s-a decis cineva să candideze la preşedinţia PNL, partidul era stabil pe o cotă de încredere de aproximativ 25 – 28 la sută o intenţie de vot de 26 – 27 la sută.  Mi-e şi frică astăzi să mă uit în sondaje”, a mai declarat Orban.

Citește și: USR PLUS: “Florin Cîţu a devenit dependent de putere, la fel ca Liviu Dragnea”

Articolul precedent”Ivan Patzaichin înseamnă povestea unui om care a muncit până la epuizare”
Articolul următorCîțu, convins că Orban ar fi gata „să-l împingă pe scări”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.