Cîțu, convins că Orban ar fi gata „să-l împingă pe scări”

„Am văzut că a fost o dorință acerbă a președintelui Ludovic Orban”, a punctat Florin Cîțu

Ludovic Orban și Florin Cîțu

Florin Cîțu vede un complot între USR PLUS și actualul șef al PNL, Ludovic Orban. De altfel, potrivit premierului, primului liberal al țării i-ar pica la fix moțiunea lansată „la apă” de USR PLUS cu ajutorul AUR, întrucât o moțiunea înseamnă, automat, și destabilizarea credibilității politice a lui Cîțu, de care el are atâta nevoie acum, în prag de alegeri interne în PNL.

Posibilitate. Miza reală a scandalului din coaliție, șefia PNL?

Cu toate că, cel puțin inițial, Ludovic Orban a afirmat că nu are de gând să-și dinamiteze propriul premier liberal, Florin Cîțu îl acuză acum că ar fi dat o mână de ajutor spre trecerea mai rapidă a moțiunii prin procedurile clasice.

„Am văzut că a fost o dorință acerbă a președintelui Ludovic Orban. Aș vrea să văd același aplomb și la alte legi, la legea clientului vulnerabil, la legea offshore, dar știți cum se zice, speranța moare ultima”, a declarat Florin Cîțu.

Astfel, premierul Cîțu pare convins de faptul că președintele Camerei Deputaților ar profita de actuala criză politică pentru a se ajuta pe sine, în lupta internă din PNL.

În ultimele două luni, atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu au dus o bătălie pe față, încercând să-și atragă de partea lor membrii de partid.

De vreme ce Florin Cîțu a reușit să-i coopeteze pe Emil Boc, Raluca Turcan, Rareș Bogdan sau Lucian Bode, Ludovic Orban l-a convins (chiar dacă nu integral) pe Ilie Bolojan. De altfel, Ilie Bolojan este sugestia USR PLUS, atunci când vine vorba despre un înlocuitor pentru actualul premier, cu carer partidul se află în conflict.

Citește și: Orban îl acuză pe Cîțu că ar fi destabilizat PNL

Articolul precedentOrban îl acuză pe Cîțu că ar fi destabilizat PNL
Articolul următorMoțiunea de cenzură, prioritatea Parlamentului, astăzi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.