Moțiunea de cenzură, prioritatea Parlamentului, astăzi

Ludovic Orban îi bănuiește pe social democrați că ar putea să aplice metoda boicotului

George Simion și Claudiu Târziu (copreședinții AUR); preluare Digi 24.

În timp ce tabăra liberală a lui Cîțu analizează posiblitatea fraudării anumitor semnături aferente moțiunii de cenzură, liderul AUR, George Simion, își întreabă cititorii dacă vor ca aceasta să fie ultima zi a lui Florin Cîțu, în fruntea Guvernului.

Mesajul lui Simion vine înaintea reuniunii Camerei Deputaților și a Senatului, programată pentru astăzi, la ora 12:00. Mai exact, cele două camere au în vedere stabilirea calendarului dezbaterii moțiunii de cenzură semnată de 122 de parlamentari, cea care a fost depusă de USR PLUS și AUR vineri noapte. Ședința inițială a fost programată pentru vineri, însă s-a amânat pentru astăzi.

„Bună dimineața! Azi poate fi ultima zi pentru Cîțu dacă celelalte partide nu sunt la brelocul președintelui. Vreți să plece?”, scrie Simion pe Facebook.

Următorii pași ai moțiunii de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”

Potrivit regulamentului Parlamentului, moțiunea de cenzură trebuie prezentată în ședința comună a Camerei Deputaților și a Parlamentului la cel mult 5 zile de la depunere. Ulterior se va comunica invitația de participare la dezbatere, cu 24 de ore înainte. Președintele Camerei Deputaților, în acest caz Ludovic Orban, are datoria de a anunța Guvernul toate acestea.

La rândul lor, liberalii au declarat că vor desfășura o anchetă pentru stabilirea veridicității tuturor celor 122 de semături, existând suspiciuni că nu toate ar fi reale.

„PSD sigur că dacă va boicota în continuare cvorumul la Birourile Permanente Reunite se amână momentul în care se derulează procedurile legate de moţiune. Dar există un act de voinţă a unui număr de minim de 25% dintre deputaţi şi senatori, care au depus o moţiune de cenzură şi, de regulă, dacă ne uităm la procedurile parlamentare, procedurile s-au derulat conform Constituţiei şi conform regulamentului şedinţelor comune (…). Vom convoca o nouă şedinţă a BPR, sper să nu fim nevoiţi să ajungem la Curtea Constituţională a României. Nu cred că se poate genera un blocaj, adică să poată fi blocată o moţiune de cenzură care reprezintă actul de voinţă al unor parlamentari, fiindcă fiecare parlamentar are în spate cetăţenii pe care îi reprezintă prin votul care a fost acordat acestor parlamentari. Dar democraţia românească este plină de… se creează precedente”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Citește și: Cîțu, convins că Orban ar fi gata „să-l împingă pe scări”

Articolul precedentCîțu, convins că Orban ar fi gata „să-l împingă pe scări”
Articolul următorCristian Diaconescu, despre „pâra” PNL: „Nu este nevoie să ne facem de râs mereu în plan extern”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.