Cristian Diaconescu Sursa Foto: Facebook

Cristian Diaconescu, actual președinte al Partidului Mișcarea Populară, cu diverse funcții prin diplomație și cu „ceva” experiență politică, comentează demersul de a informa mai multe state vizavi de situația recentă din țara noastră, respectiv așa zisa alianță a USR PLUS cu AUR, pe moțiunea de cenzură.

Oficial, deputatul Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și apropiat al lui Florin Cîțu, a transmis o scrisoare omologilor săi din UE, Israel și SUA despre alianța dintre USR PLUS și AUR, inițiativă pe care Diaconescu o caracterizează ca fiind una infantilă și total nepotrivită.

Liderul PMP explică de altfel anumite lucruri de bun simț, anume că statele menționate nu au cum a se amesteca în politica internă a României, dar și că eforturile celor de la guvernare ar trebui conjugate pentru ceva productiv, în beneficiul românilor. Pe investiții, de exemplu.

Diaconescu face pe Facebook o scurtă sinteză a ceea ce a însemnat integrarea țării noastre în NATO și ce presupune acest lucru, atrăgând atenția că „cei de la vârful politicii româneşti de astăzi (…) habar nu aveţi cum s-a ajuns aici”.

Nu aţi contribuit, nici nu aţi existat politic atunci când, prin voința românilor s-a trecut de răspântia dintre izolare şi lumea liberă. Am fost acolo, am muncit şi am obţinut alături de echipa de atunci această victorie. A fost greu dar a meritat.

Demersul actual de a te plânge, în diverse cancelarii, (…) este de un infantilism feroce, demonstrând o lipsă totală de înțelegere a ceea ce înseamnă raporturile între state partenere, în lumea civilizată. Orice ambasadă monitorizează procesele politice din țara în care activează și nu are nevoie de informări făcute la nivelul „păruielii dintre copiii preșcolari „.

Nu înţelegeţi normele elementare. Un stat democratic respectă procesele democratice și nu intervine în acestea. Poate ar fi mai bine ca toți politicienii români să înțeleagă că nu este nevoie să ne facem de râs mereu în plan extern. Avem nişte angajamente asumate de-a lungul timpului pe care trebuie să le respectăm și vom putea face aceste lucruri doar dacă vom avea stabilitate politică și un guvern care să lucreze în interesul țării. Acțiunile distructive, neseriozitatea din plan intern, nerespectarea regulilor democratice nu pot fi compensate cu vorbe goale.

Neputinţa celor care guvernează sau au guvernat România de a prezenta în faţa UE, programe de investiţii viabile privează, numai în prezent, ţara de aproape 30 miliarde euro. În acest timp, cu toţii duc lupte de stradă în cel mai josnic mod posibil.
Cu trei – patru excepţii politicianul român – pe persoană fizică – este, din păcate, un NIMENI, în dialogul de substanţă, informal, la nivelele relevante din lumea occidentală.
“Ţara plânge şi ei se piaptănă!”.
Din păcate!!!!
”, scrie Cristian Diaconescu.

Articolul precedentMoțiunea de cenzură, prioritatea Parlamentului, astăzi
Articolul următorRaiffeisen, amendată de ANPC cu 100.000 lei. Se cer sancțiuni dure pentru practici incorecte