Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

12 persoane au murit, după ce un autobuz care transporta pelerini din Polonia a virat, astăzi, de pe un drum din Croația și a ajuns într-un șanț, arată BBC.

Restul de 32 de pasageri supraviețuitori prezintă răni ușoare. Totuși, 19 sunt răniți grav.

Excursia, organizată de grupul catolic Frăția Sfântului Iosif, a inclus trei preoți și șase călugărițe. Toți erau pelerini și călătoreau spre Bosnia

Potrivit Ministerului polonez de Externe, pasagerii erau toți adulți polonezi. Este vorba despre pelerini catolici, venind din Radom și Sokolow, din provincia Masovian și capitala Poloniei, Varșovia.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 05:40. În acel moment, autobuzul în care călătoreau a virat de pe drumul dintre Jarek Bisaski și Podvorec, la nord-est de Zagreb.

Ministrul Justiției și Procurorul General al Poloniei au ordonat Parchetului din Varșovia să lanseze o anchetă cu privire la cauza tragediei. În plus, doi miniștri polonezi se îndreaptă spre Croația, în urma incidentului.

S-a raportat, inițial, că 11 persoane au fost ucise, dar încă o persoană a murit mai târziu în spital, mai arată sursa citată.

Unii dintre pasagerii răniți luptă pentru viața lor”, a declarat ministrul croat de Interne, Davor Bozinovic.

Nu se știe, în acest moment, dacă șoferul se află printre cei decedați

Premierul croat, Andrej Plenković,a transmis condoleanțe familiilor victimelor. Acesta a precizat, într-o postare pe Twitter, că serviciile de urgență fac tot posibilul pentru a ajuta răniții.

Pelerinajele în orășelul Medjugorje sunt foarte populare în Polonia, în urma unor rapoarte conform cărora copiii locali au văzut acolo o viziune a Fecioarei Maria, în anii 1980.

Articolul precedentCoreea de Sud a lansat prima sa misiune spre Lună
Articolul următorGabriel Ghiorghiu, psiholog sportiv la AFC Ajax: „Să lăsăm copiii să facă sport, mișcare din plăcere”. Un interviu marca zin.ro, despre performanță, educație fizică și empatie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time