Vasile Tamas
Vasile Tamas- captura TikTok

 Demers inedit în modul de comunicare cu credincioșii a unui preot din România. Astfel, preotul Vasile Antonie Tămaş din localitatea Vâlcele (Covasna) a decis să țină prelegeri online, pe TikTok, în condițiile în care tinerii și adolescenții nu mai vin la biserică, potrivit g4media.ro. Preotul a subliniat faptul că biserica în online este necesară, foarte mulţi slujitori fiind în online, aceștia arătând faptele bune pe care le face biserica, într-o societate care încearcă să denigreze această instituţie.

Videoclipurile preotului au atras în scurt timp câteva milioane de vizualizări pe platforma de socializare

Preotul Vasile Antonie Tămaş a anunțat că în ultimele trei săptămâni a adunat peste patru milioane de vizualizări la clipurile postate, două dintre ele trecând de un milion de vizualizări, unele având 900 de mii, 700 de mii, 300 de mii de urmăritori. Potrivit preotului, rolul internetului în viaţa omului sau rolul pe care îl poate juca un om al bisericii pe internet, este acela de a fi aproape şi în mediul online.

 Preotul crede că foarte multe persoane au nevoie de ajutor, fiind persoane care au diferite probleme cum ar fi depresii, oameni paralizaţi, bolnavi care stau în casele lor şi care nu pot merge la o destinaţie spirituală, cum ar fi biserica, la un preot sau la un duhovnic. Demersul preotului a avut succes, acesta primind sute de mii de mesaje de la români, foarte muli plecați în străinătate, care i-au urmărit videoclipurile și care i-au mulțumit pentru ceea ce face.

„De aceea, prin internet eu încerc să luminez anumite conştiinţe, încerc să le dau o gură de oxigen multora şi mesajele pe care le transmit sunt ca o picătură de apă atunci când omul este însetat. Pe om îl poţi prinde lucrând în străinătate, la birou sau pe şantier, şi un mesaj din acesta luminează într-un fel ziua omului. Chiar dacă pe platforma aceasta găsim şi foarte multe lucruri mai puţin pozitive, chiar dacă pe multe conturi se vorbeşte urât, se creează acţiuni care mai mult dezintegrează decât luminează sau decât construiesc, sunt mii şi mii de oameni care mi-au scris bucuroşi, pentru că eu obişnuiesc în fiecare zi, atât cât îmi permite timpul, să fac anumite live-uri de la suflet la suflet“, a declarat preotul Vasile Antonie Tămaş.

Au fost montate capcane pentru mașinile care ajung la baza traseelor turistice din Călimani

Articolul precedentCapitala înregistrează temperaturi fără precedent
Articolul următorCombinatul Alum Tulcea se va închide. România renunța la unica rafinărie de alumină din ţară