Sursa foto: Facebook/Străzi pentru Oameni
Sursa foto: Facebook/Străzi pentru Oameni

Potrivit unei postări distribuite pe Facebook de către ONG-ul ”Străzi pentru Oameni”, marți, în Capitală, au fost înregistrate temperaturi extreme, fără precedent.

ONG-ul a avertizat că recordul de temperatură înregistrat pe o suprafață neagră, lângă Universitatea București a fost de 72°C.

”Temperaturi medii de 50°C pe tot bulevardul Regina Elisabeta, în acest moment. Recordul de temperatură înregistrat este pe o suprafață neagră, lângă Universitatea București: 72°C”

ONG-ul a atras atenția că Bucureștiul are nevoie de mai multe spații verzi. Plantarea pomilor reprezintă o soluție de durată care va atenua valul de caniculă protejând, în egală măsură, împotriva poluării.

Una dintre probelemele cu care locuitorii Capitalei se confruntă este lipsa umbrei, ceea ce face spațiul extrem de greu de parcurs vara, pe caniculă.

Temperatura medie la umbră, acolo unde pomii încă există, este de 35°C. Avem nevoie de replantarea pomilor și reabilitarea alveolelor verzi de pe bulevardul Regina Elisabeta. Acest lucru poate să fie posibil cu votul vostru. Intrați pe site-ul primăriei și votați proiectul Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”, transmite, pe Facebook, ONG-ul Străzi pentru Oameni.

A fost anunțat un Cod galben de caniculă pentru București și zece județe

Potrivit ANM, astăzi, între orele 12:00 – 20:00, valul de căldură se va menţine local în Muntenia şi în jumătatea de sud a Moldovei. Aici, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade.

Judeţele care se vor afla astăzi sub Cod galben de caniculă sunt: Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti.

Articolul precedentGreenpeace: ”Păpușa rusească a lobby-ului pe gaz și energie nucleară amenință independența energetică a Uniunii Europene”
Articolul următor Inițiativă de succes: Pentru a atrage credincioșii, un preot din Covasna ține slujbe pe TikTok
Jurnalist full-time / Pesimist part-time