Foto: Facebook/Salvamont Mureș
Foto: Facebook/Salvamont Mureș

Serviciul Salvamont Mureş a anunţat că mai mulţi turişti au semnalat prezența unor capcane pentru spargerea cauciucurilor maşinilor şi bicicletelor pe o serie de trasee turistice din Parcul Naţional Călimani.

Dispozitivele au fost amplasate înainte de a ajunge la limita parcului, unde accesul cu vehicule este permis.

Aceste capcane au fost puse de persoane care, deocamdată, nu au fost identificate.

Salvamont Mureș: ”Cauciucurile maşinilor au fost sparte de capcane special puse în zona respectivă”

Mai mulţi turişti au semnalat echipa de permanenţă Salvamont din punctul de lucru Lunca Bradului că pe Valea Ilvei (drumul forestier de acces către şaua Negoiu). Cauciucurile maşinilor au fost sparte de capcane special puse în zona respectivă”, a postat Serviciul Salvamont Mureş pe Facebook.

Şeful Serviciul Salvamont Mureş, Kovacs Zoltan Robert, a declarat că inclusiv salvamontiştii s-au ales cu roţile dezumflate, după ce au trecut peste aceste capcane.

Inclusiv mașinile salvamontiștilor au rămas cu roțiele dezumflate

Este neplăcut fiindcă vii de pe munte şi găseşti maşina cu cauciucurile sparte. E neplăcut fiindcă nu există semnal de telefonie mobilă în unele zone. Am păţit şi noi, cu maşinile Salvamont. La întoarcere de pe munte, am găsit maşina cu cauciucurile dezumflate. Şi în traseele turistice lângă Târgu Mureş deja am găsit capcane, acolo unde există piste de biciclete sau unde se fac drumeţii. Nu ştim cine le amplasează”, a declarat Şeful Serviciul Salvamont Mureş.

Articolul precedentCauzele pentru care rechinii atacă: pescuitul iresponsabil și cadavrele animalelor aruncate în ocean
Articolul următor Efectele celei mai grave secete din Europa de Vest: Culturile de măslini și viță de vie, în pericol de dispariție în Spania şi Portugalia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time