Orban o ceartă public pe Gorghiu, după ce senatoarea ar fi tras sforile demiterii uneia dintre susținătoarele acestuia

„Din întâmplare o cunosc pe doamna profesoară”, a comentat Ludovic Orban

Ludovic Orban / Foto: PSNews.ro

Ludovic Orban, președintele PNL, s-a arătat deranjat de decizia de înlocuire a șefei Inspectoratului Școlar Argeș, certând-o mai cu perdea pe senatoarea Alina Gorghiu, cea pe care liberalul o consideră autorul moral al demiterii profesoarei. „Nu ştiam că o colegă senator conduce Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică”, a afirmat astăzi Orban, cel care a punctat că, „din întâmplare” o cunoaște pe „doamna profesoară”.

Ludovic Orban: „A fost profesoară într-un liceu care mi-a fost apropiat”

Potrivit lui Ludovic Orban, fosta șefă a Inspectoratului Școlar Argeș ar fi un cadru didactic de un „înalt profesionalism, extrem de serios şi care a condus Inspectoratul Şcolar cu rezultate”, fiind, de asemenea, de părere că această decizie ar fi „a nu ştiu câta decizie prin care se fac schimbări în administraţie pentru că există o patimă prea mare în competiţia internă”, a mai spus Ludovic Orban, astăzi.

Pe de altă parte, ieri, Alina Gorghiu susținea cu tărie demiterea acesteia, afirmând că ar fi dus „politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa”. Ulterior demiterii, Alina Gorghiu jubila.

Citește și: Florin Cîțu aruncă săgeți otrăvite înspre Orban și acuză dictatura: „Aşa am ajuns în PNL, să-ţi fie teamă să ai o opţiune”

Mai mult, în cadrul aceleiași declarații de presă, Ludovic Orban a părut reticent inclusiv la adresa colegilor de coaliție, ceea ce, după cum știm, nu este tocmai o informație nouă. „Eu nu am pronunțat USR PLUS. M-am referit la unii colegi”, a spus Orban, întrebat despre episodul recent în care a criticat partidul coleg de guvernare. „Știți foarte bine că noi avem o procedură stabilită prin actul adițional la acordul de coaliție, cu pașii care trebuie parcurși în această procedură constituțională. Cred că activitatea oricărui ministru trebuie judecată după modul în care își conduce ministerul, după profesionalism, după măsura în care pune în practică programul de guvernare”, a mai spus președintele PNL.

Citește și: Orban mai pierde un liberal! Alin Nica: „nu mai este președintele meu!”

Articolul precedentScandal la Ploiești, între primarul liberal Volosevici și consilierii locali PNL
Articolul următorSe pune de război și la alegerile de la PNL Câmpina! Doi liberali, împiedicați să candideze
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.