Un român și-a bătut angajatorul italian: „Eu vreau să muncesc la negru”

Românul de 22 ani are antecedente penale. El se află acum în arest la domiciliu și este cercetat pentru faptele sale

Foto: Pixabay.com

O situația mai puțin obișnuită s-a petrecut în Sicilia (Italia): un român de 22 ani și-a amenințat, ca mai apoi să-și ia la bătaie angajatorul pentru că cel din urmă a vrut să-i facă bărbatului contract legal pentru munca prestată. „Eu vreau să muncesc la negru”, a declarat românul, imediat după sosirea carabinierilor. Evenimentul s-a petrecut în localitatea italiană Naro, din regiunea Siciliei.

Un român, enervat că angajatorul italian a vrut să-i facă contract de muncă

Dacă în mod obișnuit, un angajat se poate simți deranjat de situația opusă, adică cea în care angajatorii preferă să-i țină la negru, fără contract de muncă, românul în cauză a ales să se supere pentru că italianul la care voia să se angajaze a vrut să îl treacă pe acesta în legalitate.

Românul are antecedente penale și o istorie bogată într-ale violenței, după cum informează Gazeta Românească.

Citește și: Muncitorii români, regretați de italieni. Românii preferă acum Germania sau Marea Britanie

Conform sursei citate anterior, bărbatul „a refuzat să fie angajat în mod regular deoarece era beneficiarul venitului de cetățenie și a pretins să lucreze ilegal pentru a nu pierde beneficiul”, așadar, în cursul serii de sâmbătă, muncitorul a trecut, și la propriu, dar și la figurat, la atac. Italianul a fost nevoit să alerteze forțele de ordine italiene.

Bărbatul acuzat de amenințare și agresiune fizică asupra angajatorului italian se află acum în arest la domiciliu și urmează să fie tras la răspundere pentru faptele sale.

Citește și: Italia. Poliția a destructurat o rețea ce vindea certificate europene false

Mai mult, munca la negru pare să fie o practică des întâlnită în zona Siciliei. Poliția din Ragusa a descoperit, de curând, 24 de muncitori (16 dintre ei români) care lucrau în agricultură și nu dețineau documentația specifică. În acest caz s-au emis sancțiuni de 31.000 de euro pentru angajatori.

Articolul precedentFirea: „Este autorul moral și politic al dezastrului de azi, din Capitală”
Articolul următorȚara noastră nu va combina vaccinurile. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.