Cristian Popescu Piedone (captură video)

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-a deplasat în mai multe zone de la marginea Sectorului 5, de unde s-au primit sesizări, cu privire la creșterea unor animale domestice pe domeniul public.

Astfel, pe strada Teiuș, edilul a constatat că un „urmaș al lui Bucur” a amenajat pe domeniul public un țarc, unde creștea mai multe capre și oi, iar prezența acestuia îi deranja atât vizual, cât și olfactiv pe locuitorii din zonă.

Stâna de oi de lângă blocuri (captură video)

Crescătorul de animale a primit o somație ca în zece zile să își mute animalele de pe domeniul public. Totodată, edilul a precizat că va reveni la locație săptămâna viitoare, când construcția ilegală va fi desființată, iar zona va fi salubrizată și igienizată.

Depozite de deșeuri pe mai multe terenuri private

În timpul acestei vizite la periferia Sectorului 5, primarul Cristian Popescu Piedone a descoperit și mai multe terenuri private pe care erau depozitate ilegale deșeuri. Iar în urma controlului, proprietarii au fost somați și sancționați contravențional.

„În zona străzilor Sânpaul și Sâncraiu au fost descoperite mai multe terenuri private, unde erau depozitate deșeuri. Proprietarii terenurilor din această zonă au fost somați și sancționați contravențional în ceea ce privește îngrădirea, salubrizarea și igienizarea terenurilor.

La intersecția străzilor Teiuș cu Floare de Colț, a fost depistat un imobil în care proprietarii depozitau deșeuri. În acest sens se va face o adresă către Direcția de Sănătate Publică, întrucât imobilul respectiv prezintă un real pericol pentru sănătatea locuitorilor din zonă”, au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 5.

Astfel, în urma vizitei făcute la perriferia Sectorului 5, s-au aplicat opt somații conform H.C.G.M.B nr. 121/2010, cu termen de 10 zile spre soluționare și cinci sancțiuni în valoare totală de 7500 lei.

„Ce a fost… a fost! S-a dus! Cetățenii Sectorului 5 merită confort urban! Suntem în Pampas? Ne jucăm de-a apașii? Suntem în junglă? De astăzi, Poliția Locală, Poliția Animalelor, Mediul, Salubrizarea, Spațiile Verzi… scapă periferia Sectorului 5 de infecție și de mizerie”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Piedone: „Le voi demonstra că unde există voință, există și schimbare reală”

Articolul precedentKelemen Hunor: „Sistemul actual este bazat încă pe cerințele secolului XX”
Articolul următorPiperea: „Primarul General este obligat să își dea demisia”