bani

Ședință de Guvern fulger astăzi. Indiferent cât de ocupați sunt miniștrii din cabinetul Ciolacu cu campania pentru alegerile care vor avea loc duminică, se pare că mai găsesesc timp și pentru alte întâlniri politice.

Așa se face că, de la ora 11.00, se vor reuni într-o ședință de Guvern, în cadrul căreia se va discuta – și cel mai probabil se va aproba – majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Alt proiect de ordonanţă de urgenţă este cel pentru modificarea anexei la OUG nr. 18/2024 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM PLUS, dar și un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative sau ratificarea Acordului-cadru privind înfiinţarea Alianţei Solare Internaţionale (ISA), semnat de România în Dubai, Emiratele Arabe Unite, la data de 3 decembrie 2023.

Un alt proiect de hotărâre vizează alocarea a 2.830.000 de lei – din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului – pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea reabilitării, modernizării şi dotării cu aparate de ultimă generaţie a spitalelor din subordinea MT, urmând a fi analizată totodată și o hotărâre privind înfiinţarea Spitalului din Bulevardul Timişoara nr. 101E Sector 6, Bucureşti.

Tot astăzi vor fi discutate Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor în materia pensiilor de serviciu prevăzute de Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi de Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Revenind la salariul minim, în nota de fundamentare a proiectului se arată că, „prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 3.700 de lei lunar începând cu data de 1 iulie 2024, ceea ce reprezintă o creştere de 12,12% faţă de luna iunie 2024”.

Articolul precedentTrei polițiști locali din Sectorul 1, arestați pentru luare de mită
Articolul următorCARE IA PATUL DE SUS?!