Foto: Facebook - Victor Ponta
Foto: Facebook - Victor Ponta

Într-un text publicat astăzi, 6 iunie, pe contul de Facebook, fostul premier a vorbit despre industria alimentară, afirmând că aceasta a “renăscut” în 2014, în momentul în care TVA-ul a fost redus de la 24%, la 9%.

După, industria alimentară a beneficiat de alte măsuri, iar în România s-a produs din ce în ce mai multă mâncare de bună calitate și la prețuri competitive.

De asemenea, Victor Ponta este de părere că în acea perioadă s-au făcut investiții, iar angajații au primit salarii majorate.

Mai mult, tot în 2014, s-au dat taxe și impozite la Bugetul Central și la cele locale și a fost redusă dependența de importuri.

Fostul premier a abordat subiectul importurilor, precizând că România preferă să importe decât să susțină și să investească în industria alimentară proprie

Dar orice merge bine în România trebuie distrus. La fel se întâmplă și cu industria alimentară! Nu mai bine îi omorâm noi pe producătorii noștri și importăm mâncarea de la alții (mâncare pe care o plătim cu banii împrumutați cu dobânzile cele mai mari din Europa)? Zici că oamenii ăștia de “Dreapta” mănâncă numai somon fume și carne wagyu, și vor să ii oblige pe toți românii să facă la fel!”, a scris Victor Ponta pe contul de Facebook.

Victor Ponta: ”În ultimii ani, în “România Lucrului Bine Făcut”, s-a pus în mișcare tot “mecanismul” prin care se distruge orice e românesc

Liderul Pro România a precizat că, în ultimii ani, țara s-a confruntat cu tot mai multă corupție, birocrație, dosare penale și creșteri insuportabile la energie și combustibili.

În plus, a existat o presiune cumplită a lanțurilor de supermarketuri (cu acționari din afară), restricții pe baza de Covid , febra aviară sau pesta porcină.

 ”Toate bolile vin doar în România și se opresc la granița! Mai nou, o măsură “de sprijin” a fost așa bine gândită încât angajații din Industria alimentară au ajuns să fie plătiți diferit!” a conslus fostul premier.

Articolul precedentDin cauza încăzirii globale, zăpada este tot mai puțină în Alpii europeni
Articolul următorMai mulți medici de la o clinică de înfrumusețare din Capitală, inculpați sub control judiciar pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time