Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Victor Ponta, liderul Pro România, nu vede cu ochi buni situația economică din România zilelor noastre, explicația acestuia fiind aceea că problemele continuă să se acutizeze pe fondul împrumuturilor pe care le contractează guvernanții.

Într-o intervenție la România TV, Ponta a vorbit inclusiv despre faptul că actualul Guvern se ascunde în spatele războiului din Ucraina pentru a explica criza cu care ne confruntăm, însă în realitate, a avertizat acesta, autorul principal este Klaus Iohannis, președinte aflat la al doilea mandat.

Nu e Putin preşedintele României de opt ani şi economia nu s-a blocat acum de când a început războiul din Ucraina. România e blocată de câţiva ani.

În toţi aceşti ani, domnul Iohannis era preşedintele României, dar nici de la domnul Iohannis nu aştept prea mult. Nu s-a priceput, nu l-a interesat şi nici n-a făcut vreun efort să înveţe economie”, a subliniat Victor Ponta.

Iar în acest context, Ponta a făcut o paralelă inclusiv cu fostele două guverne PNL când „a fost chiar un dezastru”: „Nu merge în România economia. Ne împrumutăm”, a declarat acesta, accentuând că „nu e rău neapărat că ne împrumutăm, e rău că ne împrumutăm la cele mai mari dobânzi”.

Însă fostul premier și prezidențiabil al PSD consideră că există o rezolvare, care stă în „mâna” foștilor săi colegi social democrați, oameni cu experiență la guvernare.

Din păcate sau din fericire, sarcina asta pică tot la PSD. Sunt oameni care ştiu, oameni cu care am mai lucrat în Guvern. Domnul Ciolacu va fi prim-ministru, sper, anul viitor pe vremea asta. De acolo aşteaptă lumea, dar încă nu se mişcă lucrurile”, a mai spus fostul premier.

Articolul precedentDrulă este convins că „rotativa” guvernamentală nu va avea loc: „Marcele, nu vei prelua guvernarea la anul!”
Articolul următorDescinderi la persoane bănuite că ar fi făcut imunizări fictive în schimbul unor sume de bani