Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

O nouă pretenție a proprietarilor de apartamente și garsoniere din București: ”taxa de vizionare”.

O proprietară din București a dat startul și pretinde bani de la cei care doresc să-i vizioneze garsoniera, înainte de închiriere.

Deși vizionarea viitoarei locuințe face parte dintr-un proces normal în ceea ce privește viitorul contract de închiriere, unii proprietari se simt ”exasperați” de întrebările ”inutile” ale viitorilor chiriași.

Taxă de vizionare, în valoare de 10 lei, pentru o locuință aflată într-un bloc construit în anul 1978, pe Bulevardul Timișoara. Garsoniera are ”vastul” spațiu 21 de metri pătrați

Proprietara percepe o taxă de intrare de 10 lei pentru cei care sunt interesați, pentru că, susține chiar aceasta, era „exasperată” de telefoanele cumpărătorilor care o făceau să-și piardă timpul cu „întrebări inutile”, potrivit știridecluj.ro, citează Știrile Pro Tv.

Cei care doresc să vizioneze garsoniera trebuie să scoată din buzunar 10 lei, bani destinați pentru transportul proprietarei

Am avut 70 de telefoane și vizionări aiurea în ultima lună, așa că am pus preț de vizionare, că și pe mine mă costă tramvaiul dus-întors până acolo”, a declarat femeia.

De asemenea, aceasta precizează că ”își potolește” viitorii chiriași adăugând poze în anunț și excluzându-i pe cei care colaborează cu bancile, în vederea unei posible achiziții.

Am pus poze, se vede foarte clar în ce fel de bloc e. I-am exclus și pe ăia cu băncile, că nu dau credite pentru 21 de mp, cât are garsoniera, așa că de când am scris toate astea în anunț s-au mai potolit”.

Conform proprietarei, cele mai enervate sunt telefoanele venite din partea bărbaților sau a celor care încearcă, totuși, să negocieze prețul

Mai primesc telefoane cu întrebări din astea de bărbați, că ăia nu înțeleg ce citesc și vor să se afle în treabă, deși scrie clar: preț fix, nenegociabil. Că de când a început războiul, toți vor cu 20.000. Păi eu am dat pe ea 23. Cum s-o dau cu 20.000?”, a mai declarat proprietara.

Anunțul postat de proprietară este însoțit de condiții și pretenții: ”Garsoniera nu are gaze. Taxă vizionare 10 lei (zece lei) bilet transport! Nu sunaţi inutil dacă nu aveţi toţi banii cash. Fără bănci!”

”De vânzare garsonieră 21 mp plus 2 mp, spaţii de depozitare pe palierul blocului, lângă City Hotel. Acte la zi, parter/4, proprietar, stradal, duş şi wc în interiorul garsonierei. Căldură, apă caldă non stop Radet. Întreţinere mică. Aer condiţionat, geam cu vedere către bulevard, izolată, interior, exterior, aragaz, cuptor electric. Nu are gaze. Bloc curat, camere video. Nu fac vizionări pt. negocieri preţ fix. Taxă vizionare: 10 lei (zece lei) bilet transport. Nu sunaţi inutil dacă nu aveţi toţi banii cash. Fără bănci”, este anunțul postat de proprietară.

Articolul precedentAdolescenții din Hunedoara au participat la un proiect inedit pentru protecția naturii
Articolul următorCel mai bogat om din istorie are o avere mai mare decât PIB-ul României
Jurnalist full-time / Pesimist part-time