Sursa foto: Facebook

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din istoria umanității, după ce averea acestuia a ajuns la suma fabuloasă de 290 de miliarde de dolari, cu aproape 100 de miliarde mai mult decât locul doi, Jeff Bezzos, informează CNN.

Potrivit topului Forbes al celor mai bogați oameni din lume, CEO-ul Tesla și SpaceX, în vârstă de 50 de ani, se apropie de suma de 300 de miliarde de dolari, acesta având în momentul actual mai mulți bani decât PIB-ul României, care este de 260 de miliarde de dolari.

În urmă cu câteva zile, Musk a acumulat o participație de 9,2% la platforma de socializare Twitter, prețul acțiunilor crescând cu aproape 26% în urma anunțului.

Elon Musk, mai bogat decât unii industriași americani din secolele XIX și XX

Mai exact, fondatorul SpaceX deține în momentul actual un pachet de peste 73 de milioane de acțiuni ordinare la rețeaua de socializare menționată, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari

De asemenea, averea netă a lui Musk depășește PIB-ul Columbiei, Finlandei, Pakistanului, Chile și pe cel al Portugaliei.

Cu toate acestea, Musk este cunoscut pentru viața modestă pe care o duce, în ciuda averii pe care a adunat-o de-a lungul anilor. Fosta sa soție a declarat la începutul lunii martie că Musk „nu trăiește ca un miliardar”, afirmând că uneori decide să trăiască simplu și modest. Mai exact, acesta a locuit alături de fondatorul SpaceX într-o casă de 40 de mii dolari și au mâncat „unt de arahide timp de opt zile la rând.”

Reamintim că locul doi în clasamentul celor mai bogați oameni din lume este ocupat de Jeff Bezzos, fondatorul Amazon. Averea acestuia a crescut cu 9 miliarde de dolari anul trecut, el fiind cel mai bogat om din lume în urmă cu doi ani.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, se situează pe locul patru, cu o avere de 135 de miliarde de dolari, iar Mark Zuckenberg, CEO-ul platformei Facebook se află doar pe locul șapte, cu o avere estimată la 119 miliarde de dolari.

Citește și: Elon Musk l-a provocat pe Putin. Ce i-a transmis liderului de la Kremlin

Articolul precedentChirie în București: proprietarii cer ”taxe de vizionare” pentru garsoniere de 21 de metri pătrați
Articolul următorPrimarul Sectorului 6 intenționează construirea unor blocuri de 23 de etaje în Parcul Grozăvești
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.