Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la Profi TV, că agricultura și industria alimentară „trebuie să fie pe primul loc”, precizând că e nevoie de investiții din bugetul de stat.
De asemenea, acesta a mai declarat că orice creștere a prețurilor, inclusiv la carburanți, înseamnă prețuri mai mari peste tot.
„(…) Dacă oprești investițiile publice sau firmele abandonează șantierele pentru că nu au fost ajustate contractele și nu țin pasul cu inflația și creșterea prețurilor la fier-beton sau nisip, atunci nu se mai poate realiza acea investiție. Dacă oprești investițiile, economia suferă. Investițiile publice rămân un motor pentru economia românească”, a spus Kelemen Hunor, potrivit știripersurse.ro.
„Trebuie să folosim toate resursele financiare”
Totodată, liderul maghiar a susținut că există multe posibilități în ceea ce privește investițiile ce ajută economia națională, afirmând că din bani europeni există scheme de ajutor de stat.
„Trebuie să folosim toate resursele financiare, bugetul național și banii de la UE”, a precizat președintele UDMR. Acesta a punctat că măsurile se referă la firme, IMM-uri și ajutoare de stat.
De asemenea, oficialul a spus că OUG ce privește actualizarea prețurilor la materialele de construcții va urma să intre în Guvern în următoarele zile și aprobată. Mai mult, Kelemen Hunor a explicat faptul că unele măsuri adoptate de Guvern vor fi până la sfârșitul anului, iar unele dintre ele și anul viitor.
”Săptămâna viitoare vor fi anunțate toate măsurile și perioada când vor fi aplicate, vom aproba OUG de ajustare a prețurilor, fiind un pericol foarte mare ca unii să închidă șantierul. Mergem etapizat, dar săptămâna viitoare nu vom lua toate măsurile, vom anunța tot ce este de anunțat”, a mai spus Kelemen Hunor.
Acesta a precizat că în momentul de față nu exită alternativă la această coaliție, afirmând că este o coaliție stabilă.
„Nu suntem nemţi, în Germania o coaliţie (..) a mers şi a funcţionat şi în perioada campanie electorală, au separat guvernarea de campania electorală şi a funcţionat. La noi lucrurile sunt puţin diferite, eu cred că va funcţiona şi dacă va funcţiona până în 2024 poate fi o formulă şi pe termen mai lung”, a concluzionat președintele UDMR.