Sursa foto: Pixabay/MabelAmber
Sursa foto: Pixabay/MabelAmber

Fostul președinte al Franței a acordat un interviu pentru cotidianul francez Le Monde, interviu în care îl acuză de mitomanie pe președintele Rusiei.

Francois Hollande a discutat situația actuală din Ucraina, declarând, în cadrul interviului, că Vladimir Putin este un „mincinos în serie, iar a minţi este a doua lui natură”.

Fostul preşedinte francez, Francois Hollande, despre discursurile interminabile ale liderului de la Kremlin: ”Nu va face nimic din ce spune”

A minţi este a doua lui natură. A discuta cu Putin înseamnă să-l asculţi ore în şir, ştiind că el nu va face nimic din ce spune şi că el nu spune nimic din ce intenţionează să facă”, afirmă Hollande în acest interviu, conform agenției de presă DPA, citată de Gândul.ro.

Hollande a mai adăugat că lui Putin îi place să susţină discursuri lungi cu referinţe istorice care îi permit să nu trebuiască să răspundă la întrebări. În plus, acestea îi lasă spaţiu de manevră în legătură cu orice concesie pe care pare că o face, mai arată sursa citată.

Principalul obiectiv al lui Vladimir Putin rămâne războiul

Conform declarațiilor acordate, Francois Hollande a mai susținut că este necesară o comunicare permanentă cu Mosocva.

Cu toate acestea, liderii mondiali nu ar trebui să se axeze pe vreo soluție venită din partea Rusiei, în ciuda acestui dialog.

Putin nu vrea cu adevărat să negocieze acum. Obiectivul lui de război este ca forţele militare ruse să ocupe din Ucraina o parte cât mare posibilă”, a adăugat Hollande.

La începutul lunii martie, Francois Hollande afirma că, pentru a fi oprit acest război, este nevoie de stoparea importului de gaz din Rusia.

Articolul precedentKelemen Hunor vrea investiții serioase în România
Articolul următorVa fi dublată norma de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time