Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele UDMR Kelemen Hunor a felicitat partidul Fidesz pentru câștigarea alegerilor parlamentare din Ungaria ce au avut loc ieri.

Acesta a precizat că participarea la vot a fost una masivă, de aproximativ 70%, iar alianța de partide care a format actualul guvern a câștigat cu încredere.

„Mulţumesc încă o dată poporului maghiar din România care şi-a exprimat şi mulţumesc organizaţiilor locale ale RMDSZ şi angajaţilor Fundaţiei Eurotrans pentru munca altruistă şi asiduă de-a lungul ultimelor luni”, a scris Hunor.

Viktor Orban a câștigat încă un mandat de premier

Totodată, liderul UDMR e de părere că interesele maghiarilor de la noi din țară vor fi importante pentru conducerea de la Budapesta în următorii patru ani.

„Un lucru este cert, interesele maghiarilor din România şi Transilvania vor fi importante pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani”, a mai precizat liderul maghiarilor din România.

 Reamintim că partidul lui Viktor Orban a reușit să câștige 135 de mandate din cele 199 ale Parlamentului, mai exact o majoritate de două treimi. De asemenea, opoziția a câștigat 57 de locuri, fiecare dintre cele șase partide aliate va primi un număr proporțional.

Totodată, partidul de extremă dreaptă Patria Noastră a câștigat 7 locuri în Legislativ. Rezultatele votului, după numărarea a 98% din voturi arată astfe: FIDESZ – 53,1%, Opoziția unită – 35,04%, Patria Noastră – 6,3%.

Viktor Orban a declarat, duminică noaptea, că victoria se poate observa de pe lună, precizând că toată lumea a putut vedea că doar „politica creștin democrată” este viitorul țării și a Europei.

„(…) Politica creștin democrată, politica conservatoare civică, și politica patriotică a câștigat. Și noi transmitem Europei că asta nu este trecutul, ci este viitorul. Acesta este viitorul nostru comun european”, a declarat Viktor Orban.

Citește și articolul: Alegeri în Ungaria. Viktor Orban caută un nou mandat de premier

Articolul precedentCiolacu, despre discursul lui Zelenski în Parlament: „Este un lucru foarte important”
Articolul următorA fost stabilită perioada de prohibiție pentru pescuit
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.