Fost ministru al Justiției în parte din guvernarea PSD, Ana Birchall continuă seria de atacuri la adresa actualului ministru Stelian Ion.

Motivul îl reprezintă declarațiile acestuia referitoare la meritele pe care le are în promovarea legilor justiției, în condițiile în care, spune Birchall, cel care conduce acum ministerul a luat de-a gata munca echipei deja existente aici.

Zilele trecute, Ana Birchall l-a taxat pe Stelian Ion pentru că acesta scăpase din vedere să menționeze că, odată ajuns în minister, a preluat proiectele deja puse în dezbatere publică. Ulterior, ministrul Justiției a revenit și a admis că un mic merit îl are și Cătălin Predoiu, Birchall făcând o comparație între acesta și Tudorel Toader: dacă acesta din urmă își șterge postările de pe Facebook, Stelian Ion e cel care și le reactualizează, pentru a acoperi omisiunile.

Ce vă spuneam că dl ministru Stelian Ion nu e departe de „performanțele” unuia din predecesorii săi, și anume „savantul de renume mondial” Tudorel Toader? Iată cum actualul ministru Ion calcă exact pe urmele lui TT, modificându-și postările pe măsură ce își revizuiește și atitudinea cu privire la diverse subiecte. Doar că fostul ministru dl. TT își ștergea postările după o oră, iar actualul ministru, dl. Ion, doar le modifică (semnificativ) conținutul după… ceva mai mult timp, după ce este prins cu minciunica!

Iată un exemplu! După ce mai întâi și-a asumat cu nerușinare toată munca predecesorilor dumisale pe legile justiției, clamând această „realizare măreață” a domniei-sale („după doar 3 luni la minister”) fără să amintească despre faptul că de fapt nu făcuse altceva decât să preia această muncă aflată în pregătire la Ministerul Justiției din iunie 2019, acum, după ce l-am prins cu mâța-n sac și i-am demascat minciunica, încearcă să justifice felul în care arată în prezent aceste legi (pe care le-a făcut harcea-parcea prin modificările fără cap și coadă pe care le-a adus) prin asocierea cu predecesorii domniei-sale de la MJ.

Acum invocă și munca altor miniștri despre care „uitase” inițial. Realitatea tristă ne arată însă că nu a făcut decât să-și bată joc de munca acestora…Dl min.(min de la ministru, nu de la minciună) Stelică zice că legile justitiei au fost scrise „parțial” chiar de predecesorul sau. „Decât” că a încurcat termenii, „integral” cu „parțial”. Dacă va proceda cu legile astea găsite de-a gata cum a procedat cu legea privind desființarea SIIJ, inclusiv cu amendamentul superimunităților, agenda justiției va fi „parțial… integral” făcută praf de dl. ministru Ion. Teoretic, Ministerul Justiției e „parțial” pe câmpii, practic, e cam „integral””, scrie Ana Birchall pe Facebook.

Totodată, Ana Birchall nu poate să nu remarce că actualul ministru este în căutare de notorietate și că, în loc să își facă treaba la minister, petrece mai mult timp prin studiourile televiziunilor.

Eu vă spun în ritmul ăsta mâine-poimâine vom avea parte și de ode cu titulaturi și grade universitare, ca să fie bâlciul complet! Că tot văd că s-a lansat într-un adevărat turneu de PR, încât mă și întreb cine mai muncește în locul dumisale la Ministerul Justiției că tot și-a delegat atribuții importante. Ah, de fapt nu mă întreb prea mult, pentru că răspunsul îl știți și voi, nu-i așa?
Un răspuns cât un secretar de stat fără sare și Piper ea.

P.S. Dar să știți că eu chiar mă bucur și îi mulțumesc și pe această cale domnului ministru că îmi urmărește pagina, poate în felul acesta mai învață câte ceva, ca de exemplu art. 22 din HG nr. 561/2009)
…”după doar 3 luni” la minister, dl. ministru Stelian Ion „și-a însușit” munca altora dar nu a fost curajos să promoveze și propunerile de reformă găsite de-a gata în Ministerul Justitiei ci a făcut harcea-parcea priectele de lege! Bravo, felicitări! Iată definiția eficienței și competenței marca Stelian Ion, nu?
”, mai atrage atenția Birchall.

Articolul precedentSorin Ovidiu Vîntu scapă de dosarul de dare de mită
Articolul următorAnca Boagiu, fost ministru la Transporturi, în relații bune cu Ministerul de Finanțe