Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de procesul penal în care era acuzat de dare de mită, de un milion de euro, către fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, după ce Tribunalul București a decis încetarea procesului împotriva sa. Motivarea instanței este că faptele s-au prescris. Bogdan Olteanu, fost lider PNL, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, decizie primită în octombrie 2020. Inițial acesta avea o condamnare de 7 ani, dar a făcut apel, în 2019.

„În baza art. 396 alin. 1 şi alin. 6 C.pr. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C. pr .pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă prev. de art. 6 ind. 1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 C.p., ca urmare a împlinirii termenului special de prescripţie al răspunderii penale. Ia act că prin sentinţa penală nr. 1960/24.12.2019 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr. 1129/29.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, s-a dispus confiscarea de la numitul Olteanu Bogdan contravaloarea în lei a sumei de 1.000.000 (un milion) euro, remisă acestuia de inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Bogdan Olteanu, cinci ani de închisoare

Fostul viceguvernator al BNR și lider la PNL, Bogdan Olteanu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Administrației Deltei Dunării. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, care i-a micșorat pedeapsa de la 7 ani, și este definitivă. Olteanu a fost condamnat în 24 decembrie 2019  la 7 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Sorin Ovidiu Vîntu i-ar dori la închisoare pe Orban și pe Iohannis

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, primele reacții cu privire la apariția noii mutații Covid
Articolul următorAna Birchall nu uită și nu iartă: „Agenda justiției va fi „parțial… integral” făcută praf de domnul ministru Ion”