Anunțata „normalitate” de la 1 iunie dă speranțe celor din industria ospitalității. Astfel, Dragoș Petrescu, directorul Asociației HORA a precizat, marți, că se caută soluții pentru a funcționa „la interior” la o capacitate cuprinsă între 30 și 50%. Mai mult, în urma discuțiilor cu cei din Guvern, reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților.

„Am discutat cum putem funcționa mai deschis începând cu data de 1 iunie. Asta înseamnă posibilitatea de a funcționa la interior cu o anumită capacitate, între 30 și 50 la sută, totodată pregătirea industriei ospitalității în sensul în care angajații din HoReCa vor avea prioritate la vaccinare. Și acum lucrăm într-un grup de lucru, cu comitetul de vaccinare, în așa fel încât toți angajații care doresc să se vaccineze să poată avea acces la vaccin mai facil, astfel încât clienții care doresc să iasă la restaurant sau în hotel să aibă siguranța că angajații sunt vaccinați”, a spus Dragoș Petrescu, președintele Asociației HORA.

Certificat verde, din vară

De altfel, acesta a menționat că de la jumătatea lunii mai, când Uniunea Europeană ar urma să finalizeze certificatul verde, orice român va putea să dovedească mai ușor faptul că a fost vaccinat.

„În Europa deja se experimentează proiecte în care să poți avea acces facil cu certificat verde, dar și cu testare rapidă, pentru că nu toată lumea dorește să se vaccineze. Nu e vorba de obligativitatea de a te vaccina. Așadar, pe lângă vaccinare, luăm în considerare testarea pe costurile operatorilor. Deci nu discutăm de un potențial cost pentru cetățenii României”, a mai adăugat Dragoș Petrescu.

Premierul Cîțu a anunțat posibilitatea revenirii la normal, de la 1 iunie

Articolul precedentEMA va face o nouă evaluare a eventualei legături între vaccinul AstraZeneca și coagularea sângelui
Articolul următorGheorghiță: „La masca de protecție se va renunța ultima oară”