Sursa: 123rf.com

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au trimis în judecată unul dintre consilierii juridici ai Primăriei municipiului Lupeni, județul Hunedoara, pentru luare de mită.

Funcționarul în cauză, Constantin Pavăl, este acuzat că, în calitate de consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al primăriei, ar fi primit 7.000 de euro pentru a facilita prelungirea unui contract de concesiune, în condițiile în care inițial ar fi solicitat nu mai puțin de 50.000 de euro.

Luna trecută, în momentul în care s-a dispus începerea urmăririi penale, inculpatul a fost reținut, iar apoi Tribunalul Alba a admis „propunerea de arestare preventivă formulată de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia”, dispunând „arestarea preventivă a inculpatului PAVĂL CONSTANTIN – ….. consilier juridic principal, fără antecedente penale, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 14.12.2022 până la data de 12.01.2023 ora 24,00 inclusiv”.

Măsura încă este menținută și urmează a fi discutată la Tribunalul Hunedoara, acolo unde a fost trimis dosarul spre judecare. Totodată, aici vor fi discutate și măsurile asigurătorii dispuse în cauză de procurorii anticorupție.

În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să încheie un act adițional de prelungire a contractului de concesiune pentru o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni, care fusese aprobat prin HCL 136/2022.

Precizăm că inculpatul Pavăl Constantin, în baza referatului pe care îl întocmise în data de 02.11.2022, privind constituirea comisiei de negociere, fusese desemnat prin dispoziția din data de 02.11.2022 a primarului să facă parte din comisia de negociere directă, ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.

După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă.
De menționat este faptul că, după primirea banilor, respectiv în data de 01.11.2022, solicitarea omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022, după ce inculpatul ar fi efectuat, în data de 02.11.2022, procedurile necesare constituirii comisiei de negociere conform celor arătate mai sus
”, detaliază DNA.

Articolul precedentPeste un miliard de euro, rambursați de Comisia Europeană în contul Ministerului Agriculturii
Articolul următorTimișoara este Capitală Europeană a Culturii în 2023