sursă foto: DNA

Un primar UDMR al unei comune din județul Bihor a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție în legătură cu anumite nereguli la derularea unui proiect cu fonduri europene.

Kelemen Zoltan este acuzat de tentativă de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, alături de acesta fiind trimise în judecată și alte patru persoane fizice, care au fost implicate în proiectul respectiv: un administrator al unei societăți comerciale, proiectantul, responsabilul tehnic cu execuția lucrărilor și dirigintele de șantier.

Aceștia sunt acuzați de complicitate la tentativă de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Proiectul respectiv a fost implementat în urmă cu 7 ani și presupunea achiziția unor arbori și arbuști care urmau a fi plantați pe marginea șoselei. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că primarul a vrut să deconteze peste 100.000 de euro, însă autoritatea de implementare a proiectului i-a refuzat integral cererea, iar în schimb au fost sesizați procurorii.

În cursul anului 2014, în contextul realizării proiectului „Reabilitare și construire drum de legătura Pocsaj – Roșiori”, inculpatul Kelemen Zoltan ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului mai multe documente care nu corespund realității (procese verbal de recepție, de verificare a calității, facturi fiscale, etc.) în scopul de a obține în mod injust suma de 103.079 euro.

Banii respectivi reprezentau contravaloarea unui contract încheiat, în contextul de mai sus, de Primărie cu omul de afaceri, inculpat în prezenta cauză, având ca obiect livrarea și plantarea unor arbori și arbuști”, a detaliat DNA.

Articolul precedentCristian Preda, despre AUR: „Partidul ar trebui rebotezat în Uniunea Românilor Agramați”
Articolul următorMădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii