Sursa foto: G4media.ro

Cristian Preda, fostul europarlamentar, a declarat că de când a criticat partidul AUR, amenințările și înjurăturile sunt la ordinea zilei. Mai mult, el a precizat că toate insultele îl fac să surâdă deoarece sunt pline de greșeli gramaticale.

 „De când am atacat AUR, primesc multe mesaje de amenințare și înjurături. Care mă fac să surâd. Observ, însă, cu îngrijorare că toți – repet: toți – cei care mă insultă în numele patriotismului, curățeniei morale etc. scriu româna cu numeroase greșeli de ortografie”, a precizat Cristian Preda, relatează stiripesurse.ro.

Cristian Preda e de părere că AUR trebuie scos în afara legii

De asemenea, fostul europarlamentar s-a declarat „dezamăgit” de faptul că „nici măcar unul” nu a fost în stare să „își verse focul respectând gramatica elementară a țării pe care se jură c-o iubesc.”

„Partidul ar trebui rebotezat: Uniunea Românilor Agramați. URA, nu AUR!”, a concluzionat Cristian Preda.

În urmă cu câteva zile, fostul parlamentar s-a declarat solidar cu Alexandru Muraru, precizând că partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu reprezintă o amenințare pentru ordinea constituțională a României și că trebuie scos în afara legii. El a menționat că declarațiile pe care cei doi lideri le-au făcut despre Holocaust reprezintă dovezi „suficient de clare” pentru interzicerea activității partidului.

Mai mult, Preda a afirmat că acești „farsori” calcă în picioare atât bunul simț, cât și legea care „interzice și pedepsește negarea Holocaustului.”

Reamintim că AUR a transmis la începutul săptămânii un comunicat în care susținea că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore, în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.” De asemenea, reprezentanții AUR au declarat că în ultimii ani se constată o „acțiune sistematică de subminare” a calității învățământului din România.

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a reacționat la declarațiile jignitoare venite din partea AUR. El a menționat că genocidul din timpul Holocaustului nu reprezintă o „temă minoră” și este nevoie de o astfel de materie în școli pentru o informare corectă despre ce s-a întâmplat cu adevărat în Al Doilea Război Mondial.

David Saranga, despre declarațiile AUR: „Se încadrează în definiția negării Holocaustului”

Articolul precedentCătălin Drulă susține că Iohannis nu mai are credibilitate
Articolul următorPrimar UDMR, trimis în judecată pentru fapte de corupție
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.