Stelian Ion (Captură video)

Stelian Ion, ex-ministrul Justiției pe când formațiunea din care face parte, USR, era în coaliția de guvernare, nu lasă să scape nicio declarație făcută foștii parteneri din PNL sau de ceilalți care se află acum la „butoane”.

Deși nu s-a remarcat cu vreo reformă sau schimbare în bine în mandatul său, Stelian Ion ține să arate cu degetul de fiecare dată înspre alții, atunci când vine vorba de responsabilitate. De această dată, înspre liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce acesta a vorbit pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), prin care Comisia Europeană continuă să evalueze evoluția țării noastre privind reforma sistemului judiciar și combaterea corupției și a criminalității organizate.

Potrivit Adevărul, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi seară, că atât MCV şi Mecanismul cu privire la statul de drept, ar fi „nedrepte”, iar România ar fi fost de mult timp în situația în care să scape de sub această „lupă”. Afirmații care l-au făcut pe Stelian Ion să puncteze asupra faptului că PSD a fost partidul care a încercat să îngenuncheze Justiția – deci și Ciolacu, o temă pe care s-a tot bătut monedă în campania partidelor de dreapta, adică inclusiv a USR.

Mi se pare că deja aceste mecanisme trebuiau scoase din România şi o spun foarte responsabil, au existat derapaje, într-o perioadă, în România. Dacă ne facem în continuare că nu vedem, înseamnă că nu am învăţat nimic.

Eu sunt un om care am toleranţă zero la corupţie, cine fură să se ducă la puşcărie, dar mi se pare corect să am toleranţă zero şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale oamenilor.

Pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Ambele mecanisme, şi MCV şi celălalt mecanism, din punctul meu de vedere sunt nedrepte cu România şi de mult trebuiau depăşite.

Cred că e o temă falsă şi nu îşi are fundamentul în acest moment fiindcă nu a existat niciun abuz, nici din partea instanţelor, nici a CCR. E o poziţionare, până la urmă a CCR în ceea ce priveşte Constituţia, fiindcă asta analizăm, nu?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, citat de Adevărul. Cu toate acestea, liderul PSD a admis că este loc de mai bine. Unde? În legea fundamentală a țării.

Anumite părţi din Constituţie trebuiesc îndreptate, ştim cu toţii acest lucru. Când va exista această voinţă politică, o să îndreptăm aceste lucruri, dar momentan deciziile sunt pe Constituţia pe care o avem. Cel mai corect şi mai important este să o şi respectăm”, a mai spus liderul PSD.

De aici, ex-ministrul USR al Justiției a atras atenția că tocmai PSD a fost partidul care a pus piedici României în ceea ce privește ridicarea MCV.

De câte ori PSD a fost la guvernare, singur sau cu anexa UDMR, cât și în parteneriat cu PNL, s-au făcut pași mari înapoi în reforma justiției și în celelalte domenii și s-au periclitat relațiile cu Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu este un demn urmaș al lui Dragnea: ia CCR in brațe si se pune pieziș supremației dreptului UE. Mai mult, reprezentantul celor care au devalizat banii publici și au intimidat justiția ca să scape de responsabilitate spune acum că MCV este nedrept și trebuia să dispară demult.

Nu MCV este nedrept, ci oamenii politici din PSD au vrut tot timpul să nu existe nici reforme de făcut, și nici sancțiuni pentru cei care încalcă legea.

În loc să se asigure că tratatele semnate de România și angajamentele din MCV sunt respectate, PSD dă tonul guvernării și pune România alături de Ungaria și de Polonia”, este convins Stelian Ion.

Articolul precedentMinistrul Energiei, nemulțumit de furnizorii de energie
Articolul următor119, număr unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor