Sursa: Facebook

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, dă în continuare asigurări că nu vor exista sincope sau întârzieri legate de plata pensiilor de către factorii poștali.

Aseară, Budăi a reafirmat că până pe 15 ianuarie se va închide „tot ce înseamnă plata pensiilor”. Promisiunea a fost de altfel făcută încă de la finele anului trecut, după ce, imediat după Crăciun, Poșta Română a anunțat că va exista un decalaj pentru pensiile plătite în numerar.

Atunci, într-o postare pe contul său de Facebook, Budăi a afirmat că a discutat telefonic cu adjunctul Poștei Române, „astfel încât să fie depuse toate eforturile pentru ca pensiile pe luna ianuarie a anului 2022 să fie plătite până în data de 15”, explicând totuși că sincope oricum sunt an de an, „fiindcă nu se pot vira banii în luna decembrie 2021 pentru ianuarie 2022, așa cum se întâmplă în celelalte luni ale anului, deoarece vorbim de bugetul pe alt an”.

Acum, Budăi arată că în continuare s-a preocupat, fiind prezent într-un singur punct, „în sediul unei case teritoriale de pensii”. Și nu doar atât, a afirmat aseară ministrul Budăi, care a fost pare-se activ într-un grup: „Am fost pe grupul directorilor economici din toate casele teritoriale de pensii și am rugat pe vechii și noii mei colegi să raporteze din 30 în 30 de minute câte case județene de pensii mai fac viramente către Poșta Română”. Momentan, ministrul este cu ochii pe situație.

Așteptam rând pe rând să văd că se pot realiza viramentele către Poșta Română teritorială din fiecare județ, astfel încât să punem sumele respective la dispoziția lucrătorilor poștal și astfel încât să se înceapă virarea pensiilor către seniorii acestei țări.

Până în data de 15 ianuarie, așa cum am propus, să închidem tot ce înseamnă plata pensiilor, acea parte a pensiilor care se eliberează de către lucrătorii poștal.

Le mulțumesc încă o dată lucrătorilor poștali pentru deschidere și pentru dorința de a rezolva această problemă și pentru faptul că au înțeles că până la urmă vorbim de părinții și bunicii noștri și trebuie să facem cu toții eforturi să ne încadrăm în termenul stabilit”, a spus Marius Budăi la Antena 3.

Articolul precedent119, număr unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor
Articolul următorCiolacu vrea modificarea legii plafonării și compensării energiei