Azi s-a încheiat o parte din „epopeea” Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, după ce procurorul Adina Florea a comunicat că nu își mai dorește să îi coordoneze pe anchetatorii care îi investighează colegii. Consiliul Superior al Magistraturii a precizat că Adina Florea a depus la CSM o cerereîn care „a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii în funcția de conducere din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ca urmare a concursului susținut”.

Numirea acesteia atârna deci doar de CSM, însă aici a fost o adevărată revoltă. Lia Savonea, președintele CSM, a inclus de 7 ori pe ordinea de zi a plenului validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ câștigat de Adina Florea, însă fie a fost lipsă de cvorum, fie s-a votat la egalitate pentru sau împotriva numirii Adinei Florea.

Recent, actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, membru de drept în CSM, spunea că dacă se va introduce din nou în plen propunerea de numire a Adinei Florea, el va vota împotrivă.

Articolul precedentFost vicepreședinte al ANAF, trimis în judecată pentru o mită de 2,5 milioane de euro. Banii și-i ascunsese în Cipru
Articolul următorOrban explică secretul supraviețuirii cu doar 3.000 de lei pe lună: „Sunt auster și cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal”