Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Deși cartofii dulci sunt foarte bogați în vitamine și lăudați în bucătăria mai multor state, este neobișnuit ca aceștia să fie cultivați în România.

Cu toate acestea, la Dăbuleni, localitatea cunoscută pentru producția de pepeni, a început recoltarea acestor legume, în pofida secetei cu care s-au confruntat agricultorii din județul Dolj.

În cadrul speciei cartof dulce avem 12 varietăți care difera ca și folia și al culorii. Avem varietăți cu pulpa portocalie”, a explicat Alina Paraschiv, șef de laborator.

Angajații care au cultivat cartofii dulci au recunoscut că nu au văzut niciodată legume de dimensiuni gigantice

Aceste legume se cultivă de mai bine de zece ai.

Cu toate că întregul județ s-a confruntat cu o perioadă de secetă extremă, angajații care lucrează la stațiunea de cercetare din Dăbuleni au explicat că niciodată legumele nu au fost atât de mari, unele cântărind chiar și 3 kilograme.

Cartoful dulce nu este o legumă pretențioasă la apă, așa explicându-se producția bogată de la Dăbuleni

Anul acesta cartoful dulce a găsit condiții prielnice pentru că am avut căldură din plin ceea ce el preferă. Nu e pretențios la apă dar trebuie sa ii dăm prin picurare. Și facem studii determinări și dacă la 42 de grade unele plante se blochează la Cartoful dulce fotosinteza are loc”, a transmis, potrivit Gândul, Aurelia Diaconu, directorul Stațiunii.

Articolul precedentA fost lansată o nouă aplicaţie de mobil unde poate fi verificată calitatea aerului din România
Articolul următorVictor Ponta: ”Dacă nu ați primit facturi, pregătiți-vă pentru ceva mai rău”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time