Vlad Popescu Piedone: „Prin votul de astăzi, am pus STOP acestor abuzuri ale premierului Superman”

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost adoptată cu 281 de voturi „pentru”, fiind un vot istoric pentru România

Vlad Popescu Piedone, deputat PPU (sl) afiliat grupului PSD, a declarat că moțiunea de cenzură prin care a fost demis „Guvernul Superman Vasile Cîțu” a fost cea mai bună opțiune pentru România, în acest moment de criză.

Potrivit unui comunicat de presă al deputatului, tot ceea ce a reușit liderul PNL – fostul premier Cîțu – a fost să obțină „votul de blam din partea noastră, a celor care astăzi reprezentăm poporul român. Prin votul de astăzi, am  reușit să sancționăm unul dintre cele mai slab pregătite guverne ale României din ultimii 31 de ani”, a declarat Vlad Popescu Piedone, care a ținut să sublinieze că acest guvern nu a fost capabil să gestioneze pandemia de Covid -19 și „să țină cont de nevoile românilor, ale căror salarii scad în timp ce prețurile la energie și alimente cresc”.

De altfel, acesta a afirmat că promisiunile pe care Guvernul Cîțu le-a făcut în urmă cu mai puțin de un an, „prosperitate și măsuri eficiente care să transforme România într-o țară demnă de Uniunea Europeană” au fost departe de a se împlini, mai mult, în realitate „buzunarul românilor era tot mai gol, iar prețurile creșteau peste noapte”.

Cât privește criza sanitară, generată de pandemie, „domnul prim-ministru Cîțu și-a asumat în mod public coordonarea campaniei de vaccinare, să ne amintim că a apărut  într-un clip video de promovare ce a rulat pe toate rețelele sociale, ca mai târziu, fix cu două zile înainte de votul final la moțiunea de cenzură să acuze presa de faptul că a sabotat campania de vaccinare”, se mai arată în comunicatul de presă.

De altfel, în opinia deputatului, premierul Florin Cîțu nu și-a asumat nici problemele grave cu care se confruntă majoritatea spitalelor de la noi, multe dintre ele cu probleme din cauza clădirilor vechi în care funcționează și cu instalații electrice nerealizate corespunzător.

„Vinerea trecută am asistat la o nouă tragedie în țara noastră, când secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a luat foc și 7 oameni și-au pierdut viața. Această tragedie este a treia din acest an, fără ca domnul Cîțu să se gândească să facă ceva în acest sens.  Singurele arme ale domnului Cîțu sunt dezinformarea și aruncarea problemelor în spatele celorlalte partide parlamentare. Numai domnia sa nu este responsabil de nimic, în afară de răspândirea de promisiuni false și de idei care nu duc altundeva România decât la FALIMENT”, a mai transmis deputatul Vlad Popescu Piedone.

Totodată, acesta a afirmat că „prin votul de astăzi, am pus STOP acestor abuzuri ale premierului Superman și am deschis calea pentru alegerile anticipate sau desemnării unui nou premier”, completând că este nevoie de un premier care să facă față problemelor țării, ci și de o coaliție de guvernare stabilă, precum și de măsuri care să-i salveze pe români, cei bolnavi de Covid-19, dar și pe cei ale căror venituri au scăzut drastic în toată perioada pandemiei.

Vlad Popescu Piedone vrea includerea Favipiravir pe lista medicamentelor ce pot fi recomandate de medicii de familie

Articolul precedentKlaus Iohannis: ,,Trist, dar adevărat. România e în criză”. Primele reacții după demiterea guvernului Cîțu. Video
Articolul următorPatzaichin nu a fost uitat. Gest impresionant în memoria sportivului-emblemă