Raed Arafat (captură video)

Spitalele din țară au ajuns să nu mai facă față cazurilor de coronavirus, sau cel puțin aceasta a explicat aseară șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a anunțat că unitățile sanitare vor pune pe pauză timp de o lună internările care nu sunt urgențe medicale.

Practic, ne întoarcem de unde am plecat, după mai bine de un an și jumătate de pandemie.

În primăvara anului trecut, la debutul pandemiei, spitalele s-au închis inclusiv pentru pacienţii cu boli cronice, însă Arafat a subliniat aseară că momentan măsura de suspendare vizează doar anumiți pacienți.

De această dată, doar operațiile și internările care nu sunt urgente vor fi suspendate, în următoarele 30 de zile, în spitalele de stat. În acest sens, va fi emis un ordin care va stabili exact cum vor proceda managerii spitalelor din țară. Șeful DSU a precizat că decizia nu se va aplica bolnavilor de cancer, de diabet și gravidelor.

Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendință de plafonare sau de scădere.

Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a subliniat Raed Arafat.

Articolul precedentZuckerberg, mai… sărac decât Bill Gates, după ce Facebook, WhatsApp și Instagram au „stins” lumina câteva ore
Articolul următorNegrescu explică de ce Cîțu ar trebui să plece