Un tânăr șofer este acuzat de dare de mită de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, după ce a încercat că îi înduplece cu bani pe polițiștii rutieri pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru alcoolemie.

Șoferul, în vârstă de 24 de ani, a negociat „prețul” câteva momente bune și, dacă inițial le-a oferit polițiștilor care îl trăseseră pe dreapta 100 de euro, în final a ajuns la suma de 500 de euro.

Numai că tentativa sa a fost înregistrată complet de aparatura body-cam purtată de oamenii legii, și așa s-a ajuns la organizarea unui flagrant. Totul a avut loc duminică, inclusiv sesizarea, de către polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, a ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani.

Ulterior, ancheta s-a derulat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Sursa: DGA

Potrivit sesizării, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Joldești, comuna Vorona, județul Botoșani, polițiștii au depistat și oprit un conducător auto pentru faptul că depășise viteza de deplasare pentru acel sector de drum, respectiv a fost surprins circulând cu viteza de 110 km/h. Însă aceasta nu era singura problemă a șoferului, detaliază DGA:

În urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i s-a stabilit o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste împrejurări, conducătorul auto, în vârstă de 24 de ani, le-a promis celor doi polițiști suma de 100 de euro cu titlu de mită, apoi a dublat suma în scopul de a-i determina pe cei doi polițiști să nu întocmească dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În timp ce era condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, conducătorul auto le-a oferit acestora suma de 500 de euro pentru a nu dispune măsurile legale pentru abaterile constatate.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto”.

Articolul precedentCosette Chichirău a demisionat din USR și își anunță candidatura la Primăria Iași
Articolul următorComisarul șef al Gărzii de Mediu Tulcea, reținut după un flagrant cu mită