Sursa: Facebook

Dorin Merean, cel care conduce Comisariatul Județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a fost subiectul unui flagrant de mită reușit de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, coordonat de procurorii de caz din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.

Merean a fost reținut, iar procurorii anticorupție sunt deciși să propună arestarea acestuia, după ce, până la acest moment, s-a probat că șeful Gărzii de Mediu Tulcea solicita bani pentru a închide ochii la anumite nereguli descoperite în timpul controalelor desfășurate de instituția pe care o conduce.

Începând de ieri, Merean are calitate de inculpat în dosarul instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, acuzația fiind de luare de mită, în formă continuată.

Faptele imputate acestuia ar fi fost comise timp de câteva zile, între august – septembrie anul acesta, și s-au încheiat odată cu flagrantul, punerea sub acuzare și reținerea lui Merean.

În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”. au precizat procurorii DNA.

Articolul precedentMită ca „la piață” în Botoșani; un șofer a plusat de la 100 la 500 de euro mita oferită polițiștilor rutieri
Articolul următorAdministratorii stației GPL de la Crevedia, reținuți de procurori; cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru