Sursa: IPJ Constanța

Fostul adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, dar și soția acestuia au încheiat luna trecută acorduri de recunoaștere a vinovăției, într-un dosar intrumentat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.

Faptele imputate celor doi au fost comise în urmă cu mai bine de doi ani, având legătură cu anumite informații pe care comisarul șef de poliție Mircea Relu Vizitiu i le-ar fi dat soției, informații care reprezentau secret de serviciu. De altfel, din ce detaliază DNA, comisarul șef de poliție „transpira” des astfel de informații.

Potrivit celor comunicate de DNA, cei doi inculpați soț și soție au recunoscut faptele de care erau acuzați, astfel că acordurile de vinovăție au fost trimise în instanță.

Totodată, procurorii au propus ca Mircea Relu Vizitiu să execute o pedeapsă de un an și 5 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, iar soția acestuia o pedeapsă de un an și o lună închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Concret, fostul adjunct al IPJ Constanța a fost cercetat pentru permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și divulgarea unor informații nepublice în formă continuată, iar soția acestuia pentru instigare la acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și instigare la divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.

În data de 29 iulie 2020, în contextul pregătirii unei acțiuni comune IPJ Constanța – ANPC, inculpatul Vizitiu Mircea Relu le-ar fi informat pe cealaltă inculpată și pe o altă persoană despre iminența efectuării unui control pe plajele din municipiul Constanța unde acestea administrau împreună un beach bar. Controlul ar fi fost efectuat în dimineața zilei de 30 iulie 2020, dar nu ar fi fost vizată zona de plajă în care funcționa barul.

În data de 12 octombrie 2020 inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi informat o persoană, prin mesaje SMS, că împotriva ei ar fi fost formulată o plângere penală, comunicându-i acesteia atât autorul plângerii cât și infracțiunea reclamată.

În cursul anului 2020, în mai multe situații și la solicitarea celei de-a doua inculpate, inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga ulterior acesteia datele de stare civilă ale unor persoane de care era interesată”, au comunicat procurorii anticorupție.

Potrivit Adevărul.ro, Vizitiu a ocupat funcţia de adjunct al IPJ Constanţa începând cu anul 2015 și până în iunie 2022, când a fost pus la dispoziţia IGPR. Ulterior, conform sursei citate, acesta s-a pensionat de la 1 august, totul având legătură cu dosarul în care era vizat.

Articolul precedentCiolacu: ”Toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară definitiv”
Articolul următorGuvernul Ciucă îi atacă pe „băieții deștepți” cu pistolul cu apă. Specula, pedepsită cu 5% din afacere, amendă pe care ANRE „o poate aplica”!