Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar, punând accent pe lacunele existente în sistemul de educație, dar și pe ”normalitatea” unui început fără restricțiile impuse de pandemie.

Marcel Ciolacu a precizat că pandemia cu coronavirus a fost una extrem de prost gestionată și a lăsat urme adânci asupra copiilor.

Președintele PSD încurajează prezența fizică în școli: ”Este primul pas pentru a face uitați acești doi ani grei și lungi”

Aceasta este normalitatea unui început de an școlar, cu părinți și bunici care sunt alături de copiii și nepoții lor în prima zi de școală! Cu multă emoție și speranță, cu șoapte de încurajare la ureche și fără separare la gardurile școlii”, a transmis liderul PSD.

În același context, Ciolacu a precizat că, din punct de vedere al organizării, școlile din România au cunoscut o serie de schimbări în bine.

Cu toate acestea, este nevoie de noi îmbunătățiri, și românii trebuie să înțeleagă că ”România Educată trebuie să funcționeze pentru toți, nu doar pentru elitele privilegiate

Ciolacu: ”Toți copiii, inclusiv cei din familii cu venituri mici, trebuie să aibă acces la educație de calitate”

Investițiile în infrastructura școlară sunt esențiale și ele trebuie să continue. Toaletele din fundul curții sunt o rușine și ele trebuie să dispară definitiv într-o țară europeană. Dar trebuie să ne asigurăm că #toți copiii vor beneficia de sistemul de educație. De aceea, PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educației pentru a corecta orice discriminări și inechități!”, a conclus liderul PSD.

Articolul precedentGrindeanu: ”9 stații de metrou urmează să fie modernizate”
Articolul următorFostul adjunct al IPJ Constanța a recunoscut în fața DNA că a încălcat legea. Între timp, a ieșit la pensie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time