Clotilde Armand
Clotilde Armand / Foto: Facebook

Imediat după învestirea guvernului PSD-ALDE, în România a fost marcat începutul protestelor din Piața Victoriei, cele care, încet-încet s-au întins în toată țara. Mai exact, ceea ce i-a motivat pe protestatari să se răscoale a fost publicarea de către guvern în Monitorul Oficial a ordonanțelor privind grațierea unor fapte de corupție și modificarea Codului Penal prin dezincriminarea abuzului în serviciu, cele susținute și parafate de ministrul Justiției din acea perioadă, Florin Iordache. În data de 5 februarie, protestele atingeau apogeul absolut, peste 600.000 de protestatari scandând lozinci anti PSD în toată țara.

Clotilde Armand, filată de Poliția Locală S1?

Acapararea protestelor

Cu siguranță, în acele momente, protestele anti PSD au fost preluate de lideri ai opoziției care, profitând de nemulțumirile oamenilor, au ales să se autoportretizeze ca eroi ai națiunii, salvatori ai poporului. Unul dintre aceștia este chiar liderul USR Sector 1, Clotilde Armand care s-a aflat printre protestatarii acelei perioade, bifând o campanie electorală înainte de vreme. Ba mai mult decât atât, Armand a acuzat filaje, urmăriri și fotografii, în data de 22 februarie 2017, într-una dintre escapadele sale, cea soldată cu o baie de mulțime.

Fostul consilier la Sectorul 1 în primăria condusă de Dan Tudorache a ținut să sublinieze faptul că, în realitate, toate abuzurile contra acesteia ar fi fost un rezultat al luptei politice de sector, cu toate că aceasta pierdea alegerile locale în anul precedent, astfel că motivația lui Dan Tudorache de a o fila ar fi fost una nejustificată.

Clotilde Armand le refuză copiilor din Sectorul 1 dreptul de a învăța pe tablete

Ce spune Poliția Locală a Sectorului 1?

Potrivit reprezentanților Poliției Locale a Sectorului 1 al Capitalei, organele de poliție au în indatorirea lor păstrarea ordinii publice atunci când discutăm despre un eveniment de anvergură, asemenea unui protest. Tot potrivit Poliției de sector, în acea perioadă nu s-au cules date și nici nu s-au întocmit note informative, aceste activități nefăcând parte din îndatoririle localei.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu: „Avem revenire economică: numai că e în dublu V, de la Werner Iohannis!”
Articolul următorS-a găsit pesedeu la peneleu. Cine sunt plimbăreții anului?